lørdag den 14. august 2010

Mørbrad med seranoskinke, sennep og mozzarella...

Det her er super velykket gæstemad og helt sikkert noget mange af mine gæster vil blive udsat for i fremtiden:)
Vi fik kødet sammen med hjemmebagte flutes, smør rør med flagesalt, salat og ovnbagte kartofler.
Opskriften er med inspiration af NBH, men med en del ændringer.
Jeg valgte at hælde lidt marsala over retten inden den skulle i ovnen, hvilket giver en dejlig stegesky at dyppe kartoflerne i..
Jeg forbedredte retten lige inden gæsterne kom, men den kan også sagtens forberedes i forvejen og så smides i ovnen lige inden de kommer..


Mørbrad med serranoskinke, sennep og mozzarella(4 pers)
2 afpudsede svinemørbrad skåret i små bøffer
Lige så mange skiver serrano som der er bøffer(jeg brugte 12 skiver)
1 kugle frisk mozzarella i skiver
basilikumblade
dijonsennep
2 tomater uden indmad, skåret i tern
salt, peber, olivenolie og smør
ca. ½ dl marsala


Bank bøfferne lidt flade og brun dem i smør og olivenolie. Krydr dem godt med salt og peber.
Når bøfferne er kølet så meget af, at de er til at røre ved lægges hver bøf på en skive skinke.
Smør bøfferne med sennep, top med lidt tomat og basilikumblade og skinken pakkes godt om hver bøf.
Læg hver pakke i et ildfast fad og kom en skive mozzarella ovenpå.
Hæld marsalaen ved og kom fadet i ovnen, til osten er smeltet og har fået lidt farve- ca 20 min.

Ingen kommentarer: