lørdag den 14. august 2010

Spinatæggekage med bagte grøntsager og bacon..

Igen har Trine Hahnemanns "365 hverdagsretter" dikteret aftensmaden med ret nr. 162..
Idag blev det denne lækre æggekage med bagte cherrytomater, peberfrugt og bacon. Dertil fik vi rugbrød og selvfølgeligt kethup:)
Efter besøg i 3 butikker måtte jeg opgive at få frisk spinat, så det blev bare babyspinat istedet. Spinaten smager ikke særligt tydeligt igennem, så Kristian var ret begejstret.
Uden bacon kan den fint spises af vegetarer.
Jeg har lavet et par ændringer, men skriver opskriften som jeg nu fik den stykket sammen.


Spinatæggekage med bagte grøntsager og bacon(4 pers)
12 æg
1 dl fløde
salt, peber
150 g frisk spinat
1 forårsløg
2 spsk olivenolie


1 pk. bacon i skiver
1 rød peberfrugt
1 lillebakke cherrytomater
olivenolie, citronskal opg oregano


Pisk æggene godt sammen.
Hak spinaten fint og skær forårsløget i tynde ringe.
Pisk fløde, salt, peber, spinat og forårsløg i æggene.
Varm olivenolien op på en pande og hæld æggemassen derpå.
Skru ned, kom låg på og lad den stege ved svag varme i 30 min- den skal ikke vendes.
Skær peberfrugten i strimler og vend den i citronskal, oregano og olie sammen med tomaterne.
Kom dem på en bageplade med bagepapir.
Læg baconnet på en bageplade med bagepapir.
Steg bacon og grøntsager ved 200 grader(varmluft) i ca. 20 min.
Server æggekagen med grøntsagerne, bacon, kethup og rugbrød.

Ingen kommentarer: