onsdag den 15. september 2010

Langtidshævet speltfoccacia med druer..

Jeg er vild med denne smukke blog, så selvom jeg er ret dårlig til engelsk, så hakker jeg mig gladeligt igennem alle hendes indlæg:)

For nyligt lavede Deb en foccacia med "concord-druer", som vidst er en slags små og meget mørke druer, men dem har jeg ikke fundet nogen steder og har derfor bare brugt almindelige blå vindruer.
Opskriften lød spændende, men dejen skulle hæve tusind gange og det havde jeg ikke lige tid til efter arbejde.
Jeg har derfor forsøgt at røre en dej sammen selv efter inspiration fra kogebøger og nettet og den blev faktisk ret vellykket og super nem at lave.
Brødet bliver dejligt sprødt, med en blød krumme og en anderledes sødme fra druerne.
Helt sikkert et lækkert brød til suppe, buffet eller tapas.
Er du ikke til druer, så udskift dem evt med friske cherrytomater eller bag brødet kun med krydderierne på, det vil også være lækkert.


Langtidshævet speltfoccacia med druer (1 stort brød)
½ liter koldt vand
15-20 g gær
1 spsk groft salt
1 spsk olivenolie
200 g fuldkornsspeltmel
350 g italiensk hvedemel "Tippo 00"
ca. 10-15 blå vindruer
olivenolie, groft salt og tørret eller frisk rosmarin


Rør gæren ud i vandet.
Tilsæt salt, olivenolie, speltmel og hvedemel og rør det godt sammen til en tyk og lind grød.
Dæk dejen godt til med husholdningsfilm og lad dejen stå på køkkenbordet i ca. 12 timer- natten over.
Rør dejen let igennem næste dag og hæld dejen ud i en lille bradepande med bagepapir.
Glat overfladen med en dejskraber.
Lad dem efterhæve ca. 1 time.
Pensl forsigtigt brødet med olivenolie og drys med groft salt og rosmarin.
Halver vindruerne og fjern kernerne.
Tryk de halve vindruer ned i dejen med let hånd.
Bag foccaciaen ved 250 grader i ca. 25 min.

Ingen kommentarer: