torsdag den 21. oktober 2010

Hi Hat Cupcakes...


Et tidskrævende, men rigtig sjovt projekt: Chokolademufins med flødebolle på toppen!
Opskriften er fundet på denne skønne hjemmeside- tjek li de søde cake pops! Det må blive næste projekt!
Målene har jeg selv forsøgt at regne mig frem til og det ser nu ud til at være gået meget godt og fremgangsmåden har jeg vidst også forstået rigtigt- er virkeligt ikke for god til engelsk..
Det er nok ikke lige en opskrift jeg vil anbefale, at man kaster sig over hvis man nu ikke lige er så rutineret i et køkken. Det er tidskrævende, en lidt dyr opskrift at købe ind til og kræver lige lidt øvelse, men det er sjove kager at lave.
Mine toppe kunne godt ha været noget højere, så var de blevet endnu finere!

Opskriften indeholder "cream of tartar" og ifølge vores bedste ven google er det vinsyre, som også bruges som konserveringsmiddel. Jeg fandt det i mit ynglings-supermarked: Kvickly X i Nørresundby til en 5'er:)
Jeg synes ikke rigtig vanilje- og mandelessens passer ind.
Brug istedet en ½ vaniljestang eller tilsæt måske lidt lakridspulver:)
Kagerne kan fryses i op til 3 dage. Min plan var, at de stod i fryseren natten over og så kunne de stå i køleskabet til vi skulle have dem i eftermiddag og det gik rigtig fint..

Hi Hat Cupcakes (20 stk)


20 chokolademuffins- jeg brugte denne opskrift.Skum:
340 g sukker
1½ past. æggehvider
50 g vand
1/4 tsk. vinsyre
½ tsk. vaniljeekstrakt
½ tsk. mandelessens

Overtræk:

ca. 300- 400 g mørk chokolade, ca. 65 %

Kom sukker, vand, æggehvider og vinsyre i en kogefast skål eller en lille gryde.

Pisk det sammen med en elpisker til det bliver skummende.
Sæt en stor gryde med vand over, så den småbobler.
Kom den kogefaste skål deri, men pas på at der ikke kommer vand deri.
Imens massen bobler over vandbadet pisker du massen ved højeste hastighed i 12 min- ja, alle 12 min!
Pisk til du får en stiv, fast og sej marengs- har du et sukkertermometer skal den nå 160 grader, men det prøvede jeg ikke at måle.
Kom essensen i og pisk marengsen godt igennem igen- den skal nærmest "stå" af sig selv.
Lad den køle af et øjeblik om kom marengsen i en sprøjtepose med en stor tylle.
Sprøjt flødebolle-toppe på hver muffins og stil dem derefter i fryseren.
Imens smeltes chokoladen i en høj beholder- jeg gør det altid i min microovn.
Tag så dine muffins ud af fryseren og dyp dem hurtigt i chokoladen, så marengstoppen er dækket.
Lad chokoladen dryppe lidt af, inden du sætter dem ned igen.
Når alle er dyppet sættes de i fryseren i min. 2 timer og serveres kolde.

Eftersnak: Idag har jeg serveret dem for mine kollegaer og sikken ros jeg fik!

Blev helt flov faktisk.
De blev super gode, men pas på at der ikke kommer for meget chokolade på papirsformen, for det giver lidt problemer:)
De sidste muffins blev pyntet med nutella-smørcreme, glimmer og krymmel og vakte stor begejstring- også da resterne blev delt ud på de noget ferie-ramte gange:)

2 kommentarer:

Lestat Ravenhair sagde ...

Sådan nogle bliver jeg simpelthen NØDT til at lave en dag, når ellers lige ingredienserne er til det :D

Faldt tilfældigt over din blog da jeg googlede efter chokoladebolle opskrifter, og der dukkede din så op som en af de første :) Og nysgerrig er man vel, så nu har du erhvervet dig endnu en fast læser takket være din chokoladebolle opskrift, som jeg fluks vil gå i køkkenet og afprøve :)

MissMuffin sagde ...

Det er jeg glad for at høre Lestat:)
Håber at både chokoladeboller og HI Hat Cupcakes bliver en succes- skriv endeligt en kommentar med dine erfrainger, det er altid dejligt med feedback:)