Skabene var nærmest helt tomme, da jeg skulle lave et eller andet til at ta med hjem igår..
Rosiner og kanel var der dog, så det blev til et kanel- og rosinbrød, der faktisk blev ganske godt.
Det eneste jeg vil ændre til en anden gang er, at der ikke skal bruges smør til fyldet, da det giver et lidt klægt indre. Brug istedet lidt mere farin og kanel.
Spises med koldt smør på, uhm..
Ville være rigtig lækkert til en brunch eller som et lille sødt indslag om eftermiddagen, når man kommer træt hjem:)
MissMuffins kanel- og rosinbrød (1 stort brød)
1 pk. gærMissMuffins kanel- og rosinbrød (1 stort brød)
2½ dl lunken mælk
1 dl sukker
1 æg
75 g rosiner
100 g smeltet smør
ca. 500- 550 g hvedemel
lidt rørsukker til drys
Fyld:
50 g blødt smør (bør undlades)
50 g brun farin
1 spsk kanel
Rør gæren ud i mælken og tilsæt æg, sukker og rosiner.
Ælt melet i skiftevis med smørret.
Ælt dejen godt, til den er fast og elastisk.
Lad den hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse. Beregn en lille times tid.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til en aflang firkant.
Rør fyldet sammen og fordel over hele brødet.
Rul brødet fast sammen som en roulade og sammel enden godt.
Kom brødet på en bageplade med bagepapir og lad det efterhæve en ½ times tid.
Pensl brødet med vand og drys med rørsukker.
Bages ved 200 grader varmludt i ca. 20-25 min.
Brødet bliver ret mørkt pga. sukkeret, men pas på det ikke bliver sort.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar