Ligesom lasange er det her på ingen måde nogen særligt køn ret, men velsmagende og varmende på den helt rigtige måde..
Tomat, basilikum og parmesan må være mine ynglings-ingredienser!
Det er en god måde at få brugt en rest tørt og kedeligt brød på, men den kræver en god og fyldig salat til.
Vi spiste sent frokost og fik derfor kun lidt revet gulerod med citronsaft til.
En sprød salat med bønner, brune ris eller måske quinoa ville være rigtig godt dertil..
Jeg er blevet vild med at spise grøn mad, det giver en helt anden mæthed på den gode måde.
Den her er børne- og kærestevenlig ifølge Kristian:)
MissMuffins italiensk-inspirerede tomatgratin (2 personer)
7-8 store og faste tomaterMissMuffins italiensk-inspirerede tomatgratin (2 personer)
4 tykke skiver lyst brød uden skorpe
3 fed hvidløg
2 tsk. salt
1 tsk. peber
1 tsk. sukker
3 spsk. olivenolie
½ bdt. frisk basilikum
2 dl. friskrevet parmesanost
Fjern tomaternes stilk og skær dem i tern.
Pres hvidløget og kom det i en skål med tomater, salt, peber og sukker.
Skær brødet i tern.
Varm olivenolin op på en pande og rist brødternene rigtig godt deri. De skal være godt tørre og sprøde.
Kom tomatblandingen ved og varm den hurtigt igennem.
Hak basilikummen groft og rør heri.
Kom det hele op i et lille ildfast fad og fordel parmesanosten over.
Bages ca. ½ time ved 200 grader varmluft.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar