mandag den 29. november 2010

Shepards Pie

Ikke nogen særlig køn ret, men en meget velsmagende og hyggelig at få engang imellem, fx. en søndag aften sammen med lidt dampet broccoli:) Og så er der endda rester til imorgen:)
Opskriften er fra SpisBedre nr. 12/2010, men jeg lavede undervejs så meget om, at opskriften nærmest ikke ligner længere, haha:)

Shepards Pie (4 pers)
1 kg. kartofler
1 dl. mælk
25 g. smør
salt, peber, muskatnød
500 g. hakket oksekød
200 g. revet gulerod
2 løg, hakkede
1 lille dåse tomatpure
½ dl. vand
salt, citronpeber, paprika og oregano
lidt olie til at stege i

Skræl kartoflerne og kog dem i rigeligt vand til de er helt møre.

Pisk kartofler, smør, mælk, salt, peber og muskatnød sammen med en håndmixer til en jævn mos.
Svits oksekødet i lidt olie til det har fået farvet.
Kom løg og gulerødder ved og lad det svitse med 2 min.
Tilsæt krydderier, tomatpure og vand og lad det koge sammen et øjeblik.
Smag til.
Kom kødsaucen i et ildfast fad og fordel karofffelmosen over.
Bag pie'en ved 200 grader i ca. 20 min. til at mosen har fået lidt farve.
Serveres med det samme sammen med dampet broccoli eller en grøn salat.

Ingen kommentarer: