Ikke nogen særlig køn ret, men en meget velsmagende og hyggelig at få engang imellem, fx. en søndag aften sammen med lidt dampet broccoli:) Og så er der endda rester til imorgen:)
Opskriften er fra SpisBedre nr. 12/2010, men jeg lavede undervejs så meget om, at opskriften nærmest ikke ligner længere, haha:)
Shepards Pie (4 pers)
1 kg. kartoflerShepards Pie (4 pers)
1 dl. mælk
25 g. smør
salt, peber, muskatnød
500 g. hakket oksekød
200 g. revet gulerod
2 løg, hakkede
1 lille dåse tomatpure
½ dl. vand
salt, citronpeber, paprika og oregano
lidt olie til at stege i
Skræl kartoflerne og kog dem i rigeligt vand til de er helt møre.
Pisk kartofler, smør, mælk, salt, peber og muskatnød sammen med en håndmixer til en jævn mos.
Svits oksekødet i lidt olie til det har fået farvet.
Kom løg og gulerødder ved og lad det svitse med 2 min.
Tilsæt krydderier, tomatpure og vand og lad det koge sammen et øjeblik.
Smag til.
Kom kødsaucen i et ildfast fad og fordel karofffelmosen over.
Bag pie'en ved 200 grader i ca. 20 min. til at mosen har fået lidt farve.
Serveres med det samme sammen med dampet broccoli eller en grøn salat.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar