tirsdag den 25. januar 2011

Fettuccine med jordskokkecreme

Jeg er blevet ret vild med jordskokker, så jeg måtte prøve denne opskrift fra "Sund på den fede måde" af Lone Kjær.
Det smager rigtig godt, men er en rigtig tung ret.
Laver jeg den igen, så bliver det med mindre flødeost, måske 100-150 g, så tror jeg det bliver rigtig godt.
De søde jordskokker smager rigtig godt sammen med den skarpe ost og salte bacon, men kan også spises som en vegetarret med ristede og saltede græskarkerner på toppen.

Fettucine med jordskokkecreme (4 pers.)
300 g. fettuccine
700 g. jordskokker
200 g. philidelphia light
1 dl. grøntsagsboullion
salt, peber
Tilbehør:
200 g. bacon i tern
Friskrevet parmesanost
Persille
 
Skrub jordskokkerne rigtig godt og skær evt. dårlige pletter fra. De skal ikke skrælles.
Tør dem i et rent viskestykke og kom dem på en bageplade med bagepapir- skær de store i mindre stykker, hvis der er stor forskel på dem.
Bag dem 30-40 min. ved 200 grader, til de er helt møre.
Kog pastaen og steg baconen sprød.
Kom de bagte jordskokker i en blender eller en foodprocessor sammen med philidelphia og boullion.
Kør sammen til en tyk creme og smag til med salt og peber.
Vend cremen sammen med den afdryppede pasta og server med parmesan, persille og sprødstegt bacon.

Ingen kommentarer: