Som afslutningsgave på kommunen fik jeg Sophie Dahls "Frydefulde fristelser, som er en rigtig skøn bog af den tidligere plus-size model.
Det er en bog fyldt med lækre billeder og gode historier om Sophies forhold til mad og til sin krop. Rigtig god læsning!
Aubergineparmagiana er en skøn vegetarisk spise og noget jeg helt sikkert vil lave igen!
Mozzarella, tomater og basilikum er altid et hit herhjemme og jeg har også fået rigtig smag for aubergine på det sidste.
Retten er nem at købe ind til og er ret billig at lave- især når Føtex har auberginer til 5 kr. som i denne uge.
Det tar tid at lave en aubergineparmigiana, så det er ikke bare lige en hurtig hverdagsret der kan bankes sammen på 20 min.
Den er ikke svær at lave og imellem bagning og kogning kan opvasken tages og salaten snittes:) Det er fint med mig:)
Aubergineparmigiana (2-3 pers.)
1½-2 auberginerAubergineparmigiana (2-3 pers.)
1 løg
2 fed hvidløg
1½ ds. hakkede tomater
½ spsk. brun farin eller måske lys muscovado
½ spsk. balsamicosirup (kan undlades)
1 lille bdt. basilikum
2 kugler frisk mozzarella
50 g. parmesan
olivenolie, havsalt
Tilbehør:
Sprød salat
Godt brød
Skær auberginerne i 1 cm. tykke skiver og læg dem i et lag på køkkenbordet.
Drys dem med havsalt og lad dem ligge 20 min.
Varm imens ovnen op på 200 grader.
Auberginerne dryppes med en smule olivenolie og bages i 20 min.
Hak løg og pres hvidløget.
Steg det ved lav varme i en smule olivenolie til de er bløde og klare.
Tilsæt dåsetomter, brun farin og balsamicosirup og lad det hele simre ved lav varme i 20 min. Smag til.
Smør et ildfast fad med olivenolie og kom kom et lag aubergineskiver i bunden.
Top med tomatsauce, basilikum, mozzarella i små stykker og friskrevet parmesan- fortsæt til, at der ikke er mere og top med lidt ekstra ost og basilikum.
Bag det ved 200 grader i 20 min.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar