lørdag den 26. marts 2011

Kyllingetortellini med citronurtesmør

Den nyindkøbte pastamaskine skulle jo afprøves og det var der tid til idag:)
En særligt stor succes vil jeg nu ikke sige at det blev, trods at jeg brugte virkeligt lang tid på det!
Pastaen blev lidt sej og fyldet var ret mildt, så det var desværre lidt en skuffelse..
Med lidt rucola og friskrevet parmesan gik det nu nok:)
Øvelse gør mester, så jeg må vel bar prøve mig frem og afprøve nogle forskellige opskrifter og meltyper.
Jeg synes det var lit svært, at få dejen tilpas tynd og jævn. Ravioli gik ikke li så godt, så jeg lavede tortellini istedet og det gik meget nemmere. De blev hvertfald rimeligt pæne og ingen gik op under kogningen:)
Opskriften er fra en lille bog der hedder "Pasta- på den nemme måde", som er udgivet af forlaget Lindhardt og Ringhof. Et super køb til 50 kr i Føtex:)

Kyllingetortellini med citronurtesmør (2 pers.)
Pasta:
300 g. italiensk pastamel (Tipo 00)
3-4 æg
lidt salt

Fyld:

250 g. hakket kyllingekød
1 fed presset hvidløg
100 g. ricotta (italiensk ost)
1 æggeblomme
1 spsk. revet skal af usprøjtet citron
olivenolie, havsalt
1 æggehvide

Citronurtesmør:

1 dl. olivenolie
50 g. smør
2 spsk. citronsaft
8 friske salvieblade
2 spsk. friske timianblade

Tilbehør:

Friskrevet parmesan
Rucola
Groft brød

Kom melet i en stor skål og lav en fordybning heri.

Slå æggene ud heri sammen med lidt salt og pisk dem sammen med en gaffel.
Pisk sammen med melet og sammel det til en fast og elastisk dej.
Pak den ind i husholdningsfilm og lad den hvile på køl i 30 min.
Imens laves fyldet.
Steg kyllingekødet i en smule olivenolie. Tilsæt hvidløg og lad simre et par min.
Kom det i en skål og lad afkøle. Bland ricotta, æggeblomme og citronskal heri.
Del pastadejen i 2 stykker og kør dem igennem på den bredeste valseåbning i pastamaskinen.
Fold dejen sammen og kør den herefter igennem på en valseåbning af passende tykkelse- på min maskine brugte jeg bredde 3 eller 4.
Skær dejen til, så den bliver til smalle strimler og del dem herefter i kvadrater.
Kom ½ tsk. fyld på hver kvadrat og smør æggehvide langs kanten. Fold hjørnet ind over, så der dannes små trekanter. Sørg for at presse siderne godt sammen.
Kog raviolierne i letsaltet vand af flere omgange (5-6 af gangen) i 3-4 min.
Hold de andre varme imens.
Smør og olie smeltes sammen i en lille gryde til det skummer.
Tilsæt citronsaft og krydderurter og lad det simre til, at krydderurterne er bløde.
Server pastaen dryppet med krydderurtesmør og med lidt rucola og parmesan på toppen.

Ingen kommentarer: