Det her er en virkeligt lækker fiskeret, som jeg helt sikkert kommer til at lave igen.
Endnu en god opskrift fra Jamie Olivers "Alle kan lære at lave mad".
Jeg serverede det for madklubben i torsdags, men fik ikke lige taget et billede af den færdige fisk, for vi var bar blevet så sultne, at vi glemte det.
Men flot er den også når den er foldet og bagt:)
Birthe lavede den engang, hvor hun serverede en rissalat til og den ide snuppede jeg.
Opskriften siger egentligt oliventapenade, men jeg er ikke så vild med oliven, så jeg lavede en med soltørrede tomater og det smagte skønt.
Næste gang vil jeg bruge 2 ekstra tomater, for de blev rigtigt lækre og der måtte gerne være lidt flere ovenpå fisken:) Desuden rev jeg lidt citronskal over.
Laks en croûte (4-5 pers.)
500 g. butterdej (2 pk. fersk dej)Laks en croûte (4-5 pers.)
1 laksefilet på 800-900 g.
4 spsk. oliven- eller tomattapenade
1 lille bdt. basilikum
2-4 modne tomater
150 g. frisk mozzarella
1 æg
salt, peber
revet citronskal
Tilbehør:
Salat, fx. rissalat
Fold butterdejen ud og sammel de 2 stykker på en bageplade med bagepapir.
Dup laksefileten tør og smør den med lidt olivenolie, salt og peber.
Læg den på butterdejspladen med skindsiden ned ad.
Smør tapenaden over.
Skær tomaterne i skiver og læg dem ned langs laksens midte,
Fordel stykker af mozzarellaen og basilikummen lang siderne.
Drys med en smule salt, peber og citronskal.
Tryk butterdejen lidt op omkring fisken, men luk den ikke helt sammen. Jeg skar lidt af butterdejen af, for der var lige rigeligt. Tryk det godt sammen og pensel med sammepisket æg.
Bag laksen i 35 min. ved 200 grader nederst i ovnen. Sæt en bageplade lidt over, så fisken er beskyttet mod den stærke varme.
Dessert skulle der også til selvom den første kage blev en fuser.
Så jeg kastede mig over denne nemme kage fra "Funky Hverdagsmad" af Charlotte Guéniau og Carsten Kyster, som vidst er en fransk klassiker.
Den var ganske udemærket, især når den kolde is smeltede sammen med den, men den er ikke noget særligt. Efter min smag var der nok for meget hindbær og for lidt dej:)
Jeg brugte frosne hindbær, som jeg tøede langsomt op.
Clafoutis med hindbær
600 g. friske hinbær / 500 g. optøede hindbær fra frostClafoutis med hindbær
40 g smør (+ ekstra til formen)
100 g. hvedemel
60 g. sukker
1 spsk. vaniljesukker / 1 vaniljestang
4 æg
2 dl mælk
Tilbehør:
Vaniljeis
Smelt smørret.
Bland mel, sukker og vanilje i en skål.
Slå æggene ud i blandinge og rør dem i skiftevis med mælken.
Tilføj til sidst smørret.
Smør et ildfast fad godt og fordel hindbærrene deri. Hæld dejen over.
Bag kagen ved 210 grader i 10 min. og skru herefter ned på 180 grader. Bag færdig i ca. 20 min.
Serveres lun med et drys rørsukker og vaniljeis.
2 kommentarer:
Uhm det lyder meget lækkert. Jeg er meget nysgerrig på din rissalat og har ledt efter en opskrift her på din blog, men kan ikke finde den! har du en?
Hilsen Lone.g
Hej Lone
Jeg har ikke en egentligt opskrift, for den er efter fri fantasi. Newyorkerbyheart har en på hendes blog under samme omskrift på laks.
Vi var 4 mennesker, så jeg kogte ris (vildrisblanding) til 4 personer efter anvisning på pakken.
Da de var kolde blandede jeg dem med en lille smule dressing af olivenolie, citronsaft, salt og sennep og så ellers bare sammen med de grøntsager jeg nu havde; babyleaves, peberfrugt, agurk, forårsløg, majs og finthakket gulerod.
Det giver en re stor portion, for jeg spiste også salaten til både frokost og aftensmad dagen efter:)
Håber det var svar nok:)
Send en kommentar