mandag den 28. marts 2011

Spinatlasange med gulerødder og valnødder..


Normalt er jeg ret vild med vegetarlasange, men denne skuffede.
Den smager bestemt ikke dårligt, den var bar lidt trist og smagsløs:(
Kristian HADER spinat, så han var ude og smøre sig en ostemad efter ganske få lidende bidder:)
Opskriften er fra Magasinet Mad nr. 03/2011.
I stedet for revet mozzarella brugte jeg friske mozzarella, for jeg synes det giver en meget bedre smag og konsistens. Skulle jeg lave denne lansange igen skulle det være med en stærkere ost, da den ville give lidt tiltrængt smag.

Spinatlasange med gulerødder og valnødder(4 pers)
1 bdt. forårsløg
4 gulerødder
100 g. valnøddekerner
25 g. smør
2 spsk. hvedemel
6 dl. mælk
600 g. helbladet spinat fra frost
skal fra  ½ citron
250 g. lasangeplader
200 g. mozzarella
salt, peber, muskatnød

Tilbehør:

Citronbåde
Sprød salat

Skær forårsløgene i tynde ringe.

Skræl gulerødderne og riv dem groft.
Hak valnødderne.
Smelt smørret ved svag varme i en tykbundet gryde.
Rør hvedemelet ud heri og spæd langsomt op med mælk under omrøring.
Kog saucen op, til den tykner lidt.
Tilsæt forårsløg og den frosne spinat og kog saucen op, til spinaten er optøet.
Smag til med salt, peber, citronskal og muskatnød.
Smør et ildfast fad med lidt smør eller olivenolie.
Kom et tyndt lag spinatsauce i bunden.
Kom derefter endnu et lag tomatsauce, revne gulerødder og mozzarella ovenpå.
Fortsæt indtil der ikke er mere- afslut med lidt spianatsauce og mozzarella.
Drys valnødderne over og dæk fadet til med stanniol.
Bag lasangen ved 200 gr. i 25 min.
Fjern derefterstanniolen og bag ydeligere 15 min.

4 kommentarer:

Newyorkerbyheart sagde ...

Jeg har også kigget på den, så dejligt at du lavede den :-)

Mange hilsner
Birthe

MissMuffin sagde ...

Tror tit, at vi falder for det samme Birthe:)
Jeg synes ikke, at den er noget særligt, så du kan sikkert finde på noget mere spændende at lave!

Miss A sagde ...

Hej Miss Muffin :)

Jeg er ked af, at lasagnen ikke levede op til dine forventninger. Jeg synes, at det er fedt, at du blogger om det alligevel, så vi andre ved, at vi måske skal lade være med at prøve den opskrift.

De bedste hilsner fra
Anita
Liv og Mad

MissMuffin sagde ...

MissA, det hele skal jo ikke være så rosenrødt:)
Den var noget kedelig.
Lidt lagret ost ville måske løfte den lidt...