torsdag den 7. april 2011

Hummingbird Bakery's carrot cake

Gulerodskage er altid godt og denne er også rigtig lækker og saftig, men meget tung og sød i forhold til andre gulerodskager jeg har bagt.
Der er hvertfald til mange i sån en kage:)
Ifølge opskriften skal kagen bages i 3 forme, så der laves 3 bunde fra start.
Nu følte jeg ikke lige for at skulle investere i 3 ens forme, så jeg bagte den i en stor form og det gik også, selvom den skulle have ret lang tid i ovnen. Jeg delte den dog også kun i 2 for en sikkerheds skyld:)
Icingen er meget sød, hvor jeg nok ville foretrække en lidt mere syrlig udgave, men det er nok smag og behag:)
Det er ikke påske endnu, men jeg havde altså lige lyst til at afprøve lidt påske-dekorationer og det blev ret fint. Bogen foreslår at pynte med kanel og valnødder.

Hummingbird Bakery's carrot cake
300 g. brun farin
3 æg
300 ml. solsikkeolie (300 g)
300 g. hvedemel
1 tsk. natron
1 tsk. bagepulver
1 tsk. kanel
½ tsk. stødt ingefær
½ tsk. salt
1/4 tsk. vaniljeekstrakt
300 g. revne gulerødder
100 g. hakkede valnødder

Cream Cheese Frosting:

600 g. flormelis
100 g. blødt smør
250 g. flødeost (ikke light)

Pynt:

Pastelfarvede marcipanæg
Gult sukker
Blomster af marcipan og gul pastafarve

Kom olie, mel og æg i en skål og pisk det rigtig godt sammen- det gør ikke noget, hvis det skiller lidt.

Bland mel med natron, bagepulver, kanel, ingefær og salt i en anden skål.
Pisk det langsomt i ægge-blandingen og tilsæt vaniljen, til du får en tung og jævn dej.
Rør gulerødder og valnødder i med en ske.
Smør en 20 cm's springform rigtig godt med en klat smør. Hæld dejen heri.
Bag kagen i ca. 50 min. ved 170 grader varmluft.
Den bliver ved med at se lidt blød ud i toppen, men skal fæles fast og svampet når du trykker på den.
Dæk evt. med ldit stanniol undervejs, så toppen ikke bliver for mørk.
Lad den færdigbagte kage køle helt af i formen.
Flæk kagen i 2 dele.
Til frostingen piskes smør og flormelis først let sammen.
Tilsæt flødeosten og pisk det rigtig godt sammen i et par min, til den føles let og luftig.
Smør 1/3 af cremen på den nederste bund og læg så den anden over.
Overtræk kagen med resten af frostingen.
Lad den stå på køl inden den pyntes, så frostingen bliver fast.

5 kommentarer:

Xenia sagde ...

Det kan godt være den er tung i det, men samtidigt er det da en ret fin detalje det med at smøre noget af frostingen indeni også. Det kunne være man skulle prøve det med sin sædvanlige opskrift ;) Det lyder forresten lidt skægt med ingefær - hvordan var det?

MissMuffin sagde ...

Ja, det var faktisk ret lækkert, at der var lidt frosting imellem, så det kan anbefales:)
Det "lettede" lidt på kagen, hvis man kan sige det sån..
Normalt kan jeg ikke rigtig li ingefær, men der pasede super godt til kagen, for det smate ikke rigtig igennem, men gav bar en fin krydret smag sammen med sukker og kanel.

Newyorkerbyheart sagde ...

Hvor ser den flot ud :-)

Mange hilsner
Birthe

Piskeriset sagde ...

*gnamgnamgnam* = lyden af mig, der bider i bordet i kagetrang efter det billede!

MissMuffin sagde ...

Tak Birthe:)

Piskeris, det var da dumt at bide i bordet:)
Du må bagenoget kage så:)