torsdag den 7. april 2011

Mazarin med hyldeblomstcreme og jordbær

Denne mazarin er rigtig nem at lave og bliver lige som jeg synes, en mazarinkage skal være!
Blød, saftig og alligevel fast, med en tydelig smag af marcipan.
Den skal helt sikkert afprøves næste gang jeg skal lave en jordbærtærte igen, men mere om det til den tid:)
Hyldeblomstcremen var super nem at lave, men den blev desværre lige lidt for tynd efter min smag, for den løb udover det hele. Så ved jeg til næste gang, at fløden skal piskes meget stiv!
Den kunne også godt ha smagt lidt mere af hyldeblomst, men den saft jeg brugte virkede heller ikke så stærk.
Alt i alt en rigtig dejlig om sommerlig kage, der vil smage rigtig godt med en masse forskellige sommerbær ovenpå, når vi engang kan plukke sådan nogen!

Mazarin med hyldeblomstcreme og jordbær
250 g. blødt smør
500 g. marcipan
5 æg
1 dl hvedemel
50 g. hakkede mandler eller mandelflager

Hyldeblomstcreme:
4 æggeblommer
½ dl. sukker
2½ spsk. majsstivelse
½ dl. koncentreret hyldeblomssaft
2½ + 2 dl. piskefløde

Pynt:

500 g. jordbær
Guldglimmer
Lyserøde sukkerhjerter

Riv marcipanen.

Rør den sammen med smørret til en cremet masse.
Tilsæt æggene et af gangen under piskning med en håndmixer.
Rør til sidst melet i med en ske.
Smør en form med smør og drys med hakkede mandler i bunden og siderne.
Hæld dejen over og bag den ca. 30 min. ved 175 grader.
Lad den køle helt af i formen inden den vendes ud på et fad.
Til hyldeblomstcremen piskes æggeblommer lyst og luftigt.
Imens koges 2½ dl. fløde op.
Rør majsstivelsen ud i hyldeblomstsaften og hæld det i den varme fløde.
Pisk den varme væske i æggeblandingen og hæld den derefter tilbage i gryden.
Varm cremen op under konstant piskning, til den bliver tyk og cremet.
Når den er helt kold piskes 2 dl. fløde meget stiv.
Vend fløden i cremen og fordel over den afkølede kage lige inden servering.
Pynt med jordbær, sukkerhjerter og guldglimmer.

4 kommentarer:

Newyorkerbyheart sagde ...

Altså MissMuffin, ikke pænt at lægge sådan et billed på på denne tid af dagen, hvor lækkersultenn melder sig!!! ;-)

Men hvor ser det GODT ud - æææælsker mazarin.

Mange hilsner
Birthe

MissMuffin sagde ...

Åååh nej Birthe, jeg håber at du kan styre din lækkersult så:)
Det her er hvertfald en lækker mazarin, meget saftig:)

Carla sagde ...

hold da op, hvor ser det godt ud - er vild med den slags overdådighed (synes slet ikke, at cremen skulle være mindre flydende;)

MissMuffin sagde ...

Tak Carla:)
Jeg ville gerne ha haft den lidt tykkere, bar så den "hang" udover den smukke kag, der var dækket af hakkede mandler..
Men skidt, det smagte godt!