Koldskål er en af mine sommerfavoritter og en hjemmelavet er altså nu engang den bedste.
Ligesom LaTascha har jeg hjemmefra lært at lave koldskål uden æg, for samonella er en en hyggelig ingrediens at få med i skålen.
Jeg synes nu slet heller ikke, at det mangler, for den bliver luftig og cremet alligevel!
Den kan laves både med vaniljesukker og med vaniljestang, det er en smagssag:)
MissMuffins Koldskål
MissMuffins Koldskål
½ l. tykmælk
½ l. kærnemælk
4 spsk. sukker
2 spsk. vaniljesukker / ½ vaniljestang
1 spsk. citronsaft
Bland sukker og vaniljesukker / kornene fra vaniljestangen godt sammen i en skål.
Bland sukker og vaniljesukker / kornene fra vaniljestangen godt sammen i en skål.
Hæld kærnemælk og tykmælk i og pisk det godt sammen med et piskeris.
Smag til med citronsaft og evt. lidt mere sukker hvis du synes.
Kammerjunkere skal der til og nu sku jeg prøve de hjemmebagte!
De er super nemme at lave og smager også godt, men de er altså ikke helt, som jeg synes kammerjunkere skal være. De er lidt for porøse, hvor jeg godt kan li dem mere kompakte.
Smagen er fin, de er sprøde og de er ikke så søde, som mange af dem man kan købe.
Opskriften er fundet hos LaTascha.
Det er helt sikkert noget, som jeg skal eksperimentere mere med:)
Kammerjunkere (ca. 50 stk.)
Kammerjunkere (ca. 50 stk.)
125 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
3 tsk. vaniljesukker
40 g. sukker
40 g. smør
1 æg
1/4 dl. mælk
Bland sukker, mel, bagepulver og vanilje i en skål.
Bland sukker, mel, bagepulver og vanilje i en skål.
Smuldr det kolde smør heri og sammel dejen med æg og mælk.
Jeg tilsatte lidt mere mel, da dejen var meget blød.
Sørg for at ha godt med mel på hænderne og form den bløde dej til 25 små kugler.
Pres dem let flade og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
Bag dem 8 min. ved 200 grader, så de stadig er lyse.
Ta dem ud af ovnen og halver dem.
Læg em tilbage på bagepladen med snitfladen op og bag yderligere 6 min. til de er gyldne og sprøde.
Lad dem afkøle helt, inden de kommes i en lufttæt kagedåse.
4 kommentarer:
Hvor lækkert med både hjemmelavet klodskål og kammerjunkere. Overvejer om ikke man kunne slå to fluer med et smæk ved at bage biscottier - og så tage noget af dejen fra, inden man kommer mandler i, og lave det til kammerjunkere hmm... Så bliver de i hvert fald hårde og kompakte
:) C
Carla, du har helt klart fat i noget der!
Det lyder som en spændende ide, det vil jeg lige overveje om jeg ikke skal ha afprøvet..
Jeg kan også godt lide at lave koldskål på den måde :-)
Har endnu ikke kastet mig ud i hjemmebagte kammerjunkere, måske det skulle prøves....
Mange hilsner
Birthe
Jeg elsker den hjemmelavede koldskål, for sødmen kan justeres li som man nu har lyst til den dag:)
Kammerjunkerne er ikke de sidste jeg prøver at bage, for jeg har fundet et par opskrifter jeg li skal ha afprøvet for at se om de er bedre:)
Send en kommentar