søndag den 24. april 2011

Vaniljeis med lakridsmarengs og citron..

En super lækker, enkel og nem dessert, hvor det meste kan forberedes inden gæsterne kommer:)
Opskriften er fra SpisBedre nr. 4/2011.
Der skal bruges lakridssauce til marengsen, men det har jeg slet ikke kunne opdrive, så jeg brugte lakridspulver istedet (Købt på Grønttorvet i Aalborg Storcenter).
Lemoncurd er en underlig ting, som englænderne gerne spiser på scones.
Det består af citron, smør, æggeblommer og sukker og har konsistens ligesom honning.
Det fåes efterhånden flere steder, Bilka og Salling i Aalborg har det hvertfald:)
Mine marengs fik ikke så lang tid til at tørre i, så de blev noget bløde og seje indeni, men det kan jeg faktisk godt li.
Hvis du bedst kan li dem helt tørre skal de ha lov at stå i ovnen på eftervarmen, gerne natten over...
De kan laves nogle dage før og opbevares i ovnen hvis den ikke skal bruges, eller de kan kommes i en lufttæt kagedåse.

Vaniljeis med lakridmarengs og citron (4 pers)
½ l. god vaniljeis (jeg elsker Ryå-is)
1½ dl. lemoncurd
1 spsk. friskpresset citronsaft

Marengs:

2 æggehvider
1 dl. sukker
2 spsk. lakridssauce / 3 tsk. lakridspulver.

Tænd ovnen på 125 grader.

Pisk æggehviderne til en stiv marengs og tilsæt sukkeret lidt af gangen, mens der piskes godt indtil marengsen er fast og sukkeret helt opløst.
Bruger du lakridspulver vendes det helt i dejen og bruger du lakridsauce skal det kun li vendes let deri, så der bliver et flot mønster.
Smør 4-5 marengs ud på en bageplade med bagepapir.
Sæt dem i ovnen og skru ned på 100 grader.
Bag dem 2 timer og lad dem tørre yderligere på eftervarmen.
Ved servering smeltes lemoncurd og citronsaft sammen til en flydende og jævn sauce.
Anret et par kugler is på hver marengs og hæld den lune citronsauce over.
Server straks.

2 kommentarer:

Marie sagde ...

Ryå-is er det bedste i verden..
Lige siden jeg var lille, har jeg altid fået det, når vi var i Løkken. Mejeriet ligger vidst ikke så langt derfra, så om lørdagen plejede vi at køre derhen.
Når man har smagt den is, er alt andet var skidt! :-)

MissMuffin sagde ...

Ryå-is bliver lavet på Aabybro Mejeri, det er ikke såå langt fra Løkken, men alligevel et lille stykke.
Jeg køber altid isen i et af de lokale supermarkeder, for selvom vi engang imellem er forbi mejeriet så er turen alligevel for lang til at isen kan holde sig..
Ryå-is er hvertfald en af de bedre is, men der er heldigvis kommet en del lækre is på markedet de seneste år..