mandag den 2. maj 2011

Chocolate Fondant Cupcakes


Så er endnu en Hummingbird Bakery's opskrift produceret herhjemme, men denne gang fra mit nyeste indkøb "Cake Days".
Kagerne blev super lækre, men jeg måtte være lidt kreativ med frostingen, da den ikke opførte sig som planlagt.
Dette skyldes nok at jeg brugte almindeligt piskefløde, hvor opskriften foreskriver double cream.
Da den ikke ku piskes helt tyk piskede jeg i stedet en 1/4 l. piskefløde til skum og vendte det sammen med og det gik ganske fint.
De smagte hvertfald dejligt og chokolade-agtigt:)

Chocolate Fondant Cupcakes (12 stk.)
80 g. blødt smør
280 g. sukker
200 g. mel
40 g. kakaopulver
1 tsk. bagepulver
2 store æg
240 g. kærnemælk

Frosting:
200 g. chokolade af god kvalitet
200 g. piskefløde (eller double cream)
1/4 l. piskefløde mere, hvis du ikke kan skaffe double cream

Kom smør, mel. sukker og bagepulver i en skål og pisk det sammen til en "krummet" konsistens.
Pisk mælk og æg let sammen og hæld det i melblandingen lidt efter lidt, mens der piskes med en håndmixer.
Pisk til at massen netop er ensartet.
Fyld muffinsforme i en muffinplade og fordel dejen heri.
Bag dem ved 190 grader i 18-20 min.
Lad dem køle helt af, inden frostingen kommes på.
Hak chokoladen og kom den i en skål.
Varm fløden op til lige under kogepunktet og hæld den over chokoladen.
Rør i den varme blanding til at al chokoladen er smeltet og lad det køle af.
Bruger du double cream skal massen piskes let og så blive dejlig cremet, lige til at smøre på de færdigbagte kager.
Bruger du almindeligt fløde skal blandingen piskes let igennem til den bliver lidt tykkere.
Herefter piskes fløden stiv og vendes sammen med det meste af massen til en passende og luftig konsistens.
Kom cremen i en sprøjtepose med en stor tylle og fordel den på kagerne.

6 kommentarer:

Miss A sagde ...

Hej Miss Muffin :)

Hvor ser de bare skønne og chokolade-agtige ud :)

Jeg har også lige fået sådan et muffin-stativ i fødselsdagsgave. Det ser rigtig fint ud, når de står derpå :)

De bedste hilsner fra
Anita
PS. Giveaway på min blog - Klik her

MissMuffin sagde ...

Hej MissA

Det var de også:)
Det er rigtigt fint med sån et stativ hvis der er flere gæster, så er det lidt mere festligt end bar på et fad.

Isabella sagde ...

Hvor ser de gode ud!
Tror hellere jeg må lave dem en dag! :-)

Ellers er det en super flot blog du har!

MissMuffin sagde ...

Isabella, det kan du roligt gøre, for de er ikke tossede:)
Og mange tak for de pæne ord:)

TypicalTreats sagde ...

Hej Miss Muffin :)
Tusind tak for en fantastisk blog.
Jeg ville bare spørge om man behøvede at lave dem i en muffinsplade? :)

MissMuffin sagde ...

Tak, det var dejligt at høre:)
Altså, jeg synes man får de bedste resultat med cupcakes/muffins ved at bruge en muffinplade, for ellers bliver de jo ofte noget flade. Denne dej er meget tung, så jeg tror du kan få nogle lidt flade og brede kager hvis der kun er papirsformen til at holde dem- men de kan jo også bages i silikoneforme eller andre små forme:)