Forleden købte jeg Sif Orellana nyeste bog "Greven, Kammerjunken og den dragende Citronmåne", som nok har vist sig at være lidt af en skuffelse.
Den er rodet, der er aaaalt for mange, lange historier og for få opskrifter.
Lidt ærgeligt, når de andre bøger er rigtigt gode.
Der var dog en opskrift på kammerjunkere og jeg er jo på jagt efter de perfekte:)
Sidste omgang vidste sig faktisk at blive bedre efter et par dage i kagedåsen, de blev mere tørre og faste i det. Jeg kan godt li en kompakt kammerjunk!
Sif Orellanas opskrift er også ganske god og mere kompakt, som jeg foretrækker dem.
Det er helt sikkert en opskrift, som jeg vil arbejde videre med:)
Jeg lavede halv portion og erstattede kardemomme med vanilje, for jeg havde ikke kardemomme på lager.
Kammerjunkens Kammerjunkere (ca.35 stk)
Kammerjunkens Kammerjunkere (ca.35 stk)
125 g. mel
1 tsk. bagepulver
25 g. sukker
1/4 tsk. vanilje
50 g. koldt smør
½ sammenpisket æg
1/4 dl. piskefløde
Bland mel, bagepulver, sukker og vanilje i en skål.
Bland mel, bagepulver, sukker og vanilje i en skål.
Hak den kolde smør deri til massen er "krummet"
Tilsæt æg og fløde og alt dejen sammen til en blød og smidig dej.
Rul den til 2 lange pølser og skær dem i stykker på størrelse med en lille valnøddekerne.
Tril dem til kugler, pres dem let flade og stil dem på en bageplade med bagepapir.
Bag dem ca. 6 min. ved 200 grader.
Skru ovnen ned til 160 grader.
Flæk kammerjunkerne og læg dem tilbage på bagepladen med snitfladen op.
Bag dem yderligere 12-15 min. til de er gyldne.
Lad dem køle helt af inden de kommes i en tætsluttende kagedåse.
2 kommentarer:
Opskriften er hermed gemt - den lyder god, og glæder mig til at lave hjemmelavet koldskål med hjemmelavet kammerjunkere. Rimelig blær :-)
Når man bar deler med andre, så er lidt blær vel også iorden:)
Det smager hvertfald mega godt!
Send en kommentar