mandag den 30. maj 2011

MissMuffins foråsruller

 Dejen til forårsrullerne kan købes i Salling Super i flere størrelser.
Den købes fra frost og skal derfor tø op i køleskabet inden brug.
 Uhm, her kan Daloon bestemt ikke være med!
Dejligt sprøde forårsruller med krydret og sundt fyldt uden en masse mærkeligt i.
De er slet ikke svære at lave, men det tager tid med at skrælle, hakke, svitse og rulle, så det kan bedst betale sig at lave en stor portion.
Jeg fik 16 forårsruller ud af portionen, men jeg har stadig halvdelen af dejen tilbage.
Måske jeg laver en portion mere imorgen med de wokgrøntsager og kyllingefars, som jeg har i fryseren.
De ruller, som vi ikke har spist har jeg pakket enkeltvis i husholdningsfilm og smidt i fryseren(ubagte).
Så er der nem mad til en travl dag.
Farfar elsker forårsruller, så jeg har også afleveret nogle stykker til deres fryser.
Ved at bage dem i ovnen sparres der på fedtet, men de bliver dog ikke så gyldne, som jeg ville ønske, men smag og sprødhed mangler bestemt ingenting.

MissMuffins forårsruller (16 stk.)
½ pk. forårsrulledej
600 g. hakket oksekød
1 lille spidskål
7 små gulerødder
2 rødløg
1 rød peberfrugt
100 g. bønnespirrer
1 grøn chili
3 fed hvidløg
karry, soya og fishsauce
2 spsk. maziena majsstivelse
olivenolie

Tilbehør:

Ris og karrysauce

Fjern de yderste blade og stokken fra spidskålet.

Rens peberfrugten og skræl gulerødderne. Skræl løget.
Hak det hele fint i foodprocessoren.
Hak chilien meget fint og pres hvidløget.
Varm en lille smule olie op i en stor wok og svits chili og hvidløg et øjeblik.
Tilsæt oksekødet og svits et par min, til det er brunet igennem.
Kom de revne grøntsager og bønnespirrene ved og svits det igennem.
Smag til med karry, soya og fishsauce.
Er der meget væde kan du lave en jævning af maziena og lidt af væden fra wokken, så det bliver lidt tykkere- det må endeligt ikke være får vådt.
Lad det køle lidt af.
Tag forårsrulle-dejen ud af posen og placer dem under et fugtigt viskestykke, så de ikke tørrer ud.
Rul en forårsrulle ad gangen indtil der ikke er mere fyld.
Pensel hver forårsrulle med lidt olie på hver side og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Bages ved 200 grader i ca. 12-15 min.


Sådan her kan rullerne foldes- men det er vidst smag og behag:)

9 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hvor er de blevet flotte! Jeg tror også snart jeg skal have lavet mig en portion :-)

Mange hilsner
Birthe

MissMuffin sagde ...

Det er faktisk slet ikke så svært, som jeg troede, så det er bar med at gå igang Birthe:)

Xenia sagde ...

Lækkert at lave dem selv. Måske man kan gøre dem mere gyldne en anden gang ved at pensle dem med æg? Selv hvis smagen er den samme, giver det for mig også ret meget, hvis det er flot at se på :)

MissMuffin sagde ...

Xenia, det kunne være en ide:)
Fyldet er jo "færdigt", så man kunne måske også godt give dem lidt højere varme i lidt kortere tid- det må afprøves ved næaste lejlighed:)

Buddhas Brownies sagde ...

Jeg ELSKER forårsruller... Desværre er det endnu aldrig lykkedes mig at få en eneste smidt i fryseren... Det på trods af, at jeg nok har lavet dem 10-12 gange efterhånden, hehe :D

MissMuffin sagde ...

Buddhas Brownie, jeg er også ret tilfreds med dem:)
Synes ikke, at jeg har set en opskrift på hjemmelavede forårsruller på din blog- jeg vil glæde mig til en vegetarisk en af slagsen, der forhåbentligt er så god, at den kan narre ham herhjemme:)

Buddhas Brownies sagde ...

Haha... Se, det stiller jo krav... Jeg har aldrig blogget om dem endnu (skrevet på to do-listen!), men jeg har tit tænkt på det... Det tæller vel også? :D

MissMuffin sagde ...

Altså, du har ikke tænkt hårdt nok, for opskriften er ikke poppet op i mit hoved endnu:)
Men bar det er på to do-listen, så skal jeg bære over med dig i denne omgang, haha...
Kristian er så kræsen med grøntsager, så det er så svært at lave vegetarmad han kan li..

Buddhas Brownies sagde ...

Challenge accepted! :D