fredag den 27. maj 2011

Oat and raisin cookies

Hvis der udbrød brand herhjemme ville jeg redde Kristian, Emma og min Hummingbird Bakery Cookbook:)
Eller det sku man da næsten tro, for jeg er ret glad for den og har lavet endnu en opskrift derfra:)
Bitten var her igår for at interviewe mig til hendes opgave, så jeg synes, at jeg ville servere lidt sødt når jeg nu fik chancen..
Hver eneste gang jeg bager cookies bliver de aldrig flade som de skal! Jeg ved ikke hvad jeg gør galt?!?
Selvom de ikke blev fine og flade, så smagte de ganske udemærkede:)
Havregryn og rosiner er altså et godt makkerpar:)
Jeg kunne godt bruge en idiotsikker opskrift på sprøde og tynde cookies, som jeg kan putte M&M's i, for sån nogle har jeg nemlig lyst til- så sig endeligt til hvis du har en god opskrift.

Oat and raisin cookies (10 stk.)
135 g. blød smør
80 g. sukker
80 g. brun farin
1 æg
170 g. mel
½ tsk. natron
1/4 vaniljeekstrakt
1/4 tsk. kanel
55 g. havregryn
110 g. rosiner

Kom smør, sukker og brun farin i en skål og pisk det sammen med en håndmixer.

Tilsæt vaniljeekstrakt og ægget og psik det godt sammen.
Bland kanel, mel og natron sammen og vend det i smør-blandingen.
Vend havregryn og rosiner deri.
Form dejen til 10 små kugler, som sættes på 2 bageplader med bagepapir- husk at der skal være plads til, at de kan flyde ud.
Pres dem let flade.
Bages 10-12 min ved 170 grader.
Lad dem køle af på en rist.

3 kommentarer:

Newyorkerbyheart sagde ...

En klassiker - og jeg tror en af de meste populære i USA sammen med chocolate chip :-)
De er også gode med tranebær i....

Mange hilsner
Birthe

Sukkerknalden sagde ...

Sikke en lækker opskrift! MMMH! Får helt lyst til kager fra morgenstunden...
Jeg har allerede skrevet ingredienserne på indkøbslisten til senere og SÅ skal der bages!!! :) Tak for det.

MissMuffin sagde ...

Birthe, det kunne jeg godt forestille mig- ville dog ønske de var blevet noget fladere:)
Smagen fejlede dog ingenting:)

Sukkerknalden, der er jo både havregryn og rosiner i, så det må man også godt få lyst til så tidligt- det må da være lidt sundt ikke?