torsdag den 7. juli 2011

Jordbærmazarinere med fuldkernemarcipan

Min mor havde jo fødselsdag igår, så jeg skulle have lidt kage med.
Små jordbærkager blev det, for den lille møgunge elsker bare jordbærkage, så der skal laves jordbærkage mindst en gang om året til ham:)
Jeg valgte at lave små mazarinere, for jeg gider ikke rigtig selv den kedelige mørdej:)
Til Madbloggertræf 2011 fik vi en lille rulle økologisk fuldkernemarcipan fra Woodshade, så den valgte jeg at bruge- du kan sagtens bruge almindeligt marcipan.
Den er lidt mindre sød og mere nøddeagtig, rigtig lækkert!
Opskriften på mazariner er fra Dansk Supermarkeds gratisavis "Sæson" og kagecremen er fra Mette Blomsterberg, som også er fundet i "Sæson".
Min creme blev meget gul, for jeg brugte frilandsæg. Bruger du æg fra et supermarked vil den nok blive noget lysere.

Små jordbærmazarinere med fuldkernemarcipan (14 stk.)
200g. fuldkernemarcipan / 200 g. almindeligt marcipan
200 g. rørsukker
200 g. blødt smør
4 små æg
korn af 2 stænger vanilje
100 g. hvedemel

Vaniljecreme:

70 g. sukker
korn af 1 vaniljestang
40 g. majsstivelse
5 dl. sødmælk
2 æggeblommer

Friske jordbær

50 g. mørk chokolade

Riv marcipanen.

Bland vaniljekornene med lidt af sukkeret og mas det godt sammen.
Rør resten af sukkeret og vaniljesukkeret godt sammen med marcipanen.
Pisk smørret i lidt af gangen med en elpisker.
Pisk derefter æggeblommerne i en af gangen.
Pensel 14 små forme med smeltet smør og fordel dejen i formene.
Bag dem i ca. 15 min. ved 170 g.
Lad dem køle lidt af i formene inden de vendes ud og afkøler helt på en rist.
Når kagerne er helt kolde smeltes den mørke chokolade og kagerne pensles md et godt lag.
Lad dem tørre helt.
Imens laves vaniljecremen.

Mas vaniljekornene godt sammen med lidt af sukkeret og bland herefter vaniljesukkeret, sukker og majsstivelse godt.Pisk det rigtig godt sammen med 1 dl. af sødmælken.
Pisk æggeblommerne i.
Bring resten af sødmælken i kog.
Når sødmælken koger piskes majs-blandingen i.
Bliv ved med at piske godt indtil cremen tykner.
Kom den i en skål og lad den afkøle helt i køleskabet.
Inden servering fyldes kagerne med ca. 1 spsk. vaniljecreme og halve jordbær.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Århh, hvor er de fine!! Kunne godt lige hapse en :-)

Mange hilsner
Birthe

MissMuffin sagde ...

De var heller ikke så ringe endda:)