Uhm, det her er altså rigtig lækker og god gæstemad!
Jeg lavede det da Charlotte og Carsten var på besøg igår og det smagte rigtig dejligt..
Kombinationen af æbler, løg, timian og sennep var bare helt perfekt..
Opskriften er fra "Rollinger og Roulader" af Sif Orellana, som er en rigtig dejlig bog- også selvom man ikke har børn, for den er fuld af lækre opskrifter..
Vi fik parmesankartofler (opskrift følger), flutes og en lille salat til.
Jeg har aldrig prøvet at stege en hel mørbrad på panden før, men den blev virkeligt mør, saftig og lækker, så det bliver ikke sidste gang.
Resterne (minus rucola) blev idag varmet med en smule fløde og det smagte altså heller ikke dårligt på en skive rugbrød:)Mørbrad med smukke æbler og rucola (4 pers.)
800 g. renset svinemørbrad.
3 rødløg i tynde skiver
3 æbler i tynde skiver
3 stilke frisk timian
3 dl. hvidvin
½ terning hønsebouillion
3 spsk. dijonsennep
½ rød chili, finthakket
1 spsk. smør
salt, peber, olivenolie
Varm lidt olivenolie på en stor pande og brun mørbraden på alle siderne i ca. 10 minutter.
Læg låg på panden og steg yderligere 15 min- vend den engang imellem.
Smelt smørret på en anden pande og steg løgene til de er bløde.
Kom æbler og timian ved og steg i yderligere 5 min.
Tag mørbraden af panden og pak den godt ind.
Hæld hvidvin, bouillion, sennep og chili i panden med stegeskyen og lad det koge ind.
Smag til med salt og peber.
Skær mørbraden i skiver og kom det på et fad (eller portionanret det).
Fordel æble- og løgblandingen over. Hæld stegeskyen over og top med rucola.
Serveres straks.
6 kommentarer:
Jeg stemmer stadig for, at du flytter tættere på - så inviterer jeg mig selv på besøg til lækker mad :-D
Nu er det jo ikke min adresse der er på valg i aften, så du må nøjes med at drømme:) Men, måske dig og gemalen i stedet sku flytte herop nordpå i stedet:)
Hm - jeg synes ellers bestemt, at det var der, jeg satte krydset ;-)
Det er godt med dig!
Tror du skal drikke lidt mindre...
Hej. Det ser simpelthen bare så lækkert ud. I det hele taget er der ofte go' inspiration at hente hos dig, det skal du virkelig have ros for ;o) Jeg håber du får en dejlig weekend.
Merca, det smagte virkeligt også lækkert. En rigtig efterårs-ret:)
Er rigtig glad for at høre, at du kan bruge alle opskrifterne til noget, for det er sommetider et stort arbejde jeg ligger i det her bloggeri:)
God weekend..
Send en kommentar