Nu hvor der er kommet gang i madpakken igen, så er der også kommet gang i bageriet.
Denne opskrift er fra den smukke bog, "Byens Bedste Brød" af Rikke Gryberg, men jeg synes ikke rigtig, at bollerne blev som forventet.
De er nemlig blevet en lille smule tørre og slet ikke så smukke og rugbrøds-agtige som på billedet.
Sån synes jeg tit at det er når jeg bager med rugmel. På billederne er der smukke, saftige boller, som ligner rugbrød og når jeg så bager, så er det sån nogle blege boller der kommer ud af det... Øv!
Bruger jeg mon det forkerte mel eller bare de forkerte opskrifter?
Det er nok ikke en opskrift jeg kommer til at lave igen, men de smager nu ganske godt og mætter rigtig fint.
Sportsmandens rugboller (7 stk.)
Sportsmandens rugboller (7 stk.)
25 g. gær
2 dl. vand
½ dl. øl
½ spsk. salt
½ tsk. honning
25 g. solsikkekerner
25 g. havregryn
150 g. rugmel
175-200 g. hvedemel
Rør gæren ud i vand og øl.
Rør gæren ud i vand og øl.
Tilsæt salt, honning, solsikkekerner, havregryn og rugmel.
Ælt hvedemelt i lidt af gangen og ælt det rigtig godt til en ensartet dej.
Lad den hæve lunt og tiltækket i 30 min.
Del dejen i 7 stykker og rul dem ud til flade, runde boller.
Kom dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. 2 timer.
Pensel bollerne med vand og drys med solsikkekerner.
Varm ovnen op på 230 grader med en lille bradepande i bunden.
Sæt bollerne i ovnen, hæld 1 dl. vand i bradepanden og skru ned på 200 grader.
Bages i 12-15 minutter.
Lad dem køle af på en bagerist.
4 kommentarer:
Prøv at bruge mørk øl i stedet for ;)
Har hørt at mange putter madkulør i rugbrøds opskrifter for at få den lidt mørkere farve..
Hej MissMuffin!
Jeg kender godt det med rugbrødets farve. Men den farve som man normalt forbinder med rugbrød har intet med rugmelet at gøre! Det er farvestof eller brændt maltmel som farver helt utroligt! Jeg har fx to rugbrød på min blog - et normalt og et med malt. Tjek evt. farveforskellen. Maltmel er super lækkert og giver også en lidt røget smag, jeg ved Specielkøbmanden forhandler samt Meyer. Så prøv det :)
Tak for en rigtig hyggelig og personlig blog.
De bedste tanker
Natalie
Carina, øllen var mørk- nærmest som tjære:)
Det er heller ikke så meget farven, det den der mørke saftighed, som jeg savner.
Ligesom hvis man køber et godt rugbrød ved bageren, så er det saftigt, fast og blankt...
Anna, det lyder lidt ulækkert, men det virker sikkert godt nok:)
Natalie, det er ikke kun farven..
Det er også den der bløde saftighed og spænstighed, som jeg aldrig får i mine boller.
Jeg har faktisk også maltmel på lager, for som du siger, det giver altså bare lige den der ekstra gode smag:)
Og mange tak for rosen, det simpelthen altid så dejligt at høre:)
Send en kommentar