søndag den 16. oktober 2011

Rugklappere med solsikkekerner


Endeligt har jeg fundet en ordenlig opskrift på rugbrødsboller!
Synes tit, at de bliver så kompakte og tørre, men de her er bløde, saftig og med en tynd, sprød skorpe.
Opskriften er fra Amos "Den Store Bagebog 2".
Der skulle blive 16 stk. ud af denne portion, men det kan der virkeligt ikke! Jeg fik 6 store boller og ku måske godt ha fået 8, men 16 er helt umuligt...
De bliver rigtig gode til madpakken:)

Rugklappere med solsikkekerner (6-8 stk.)
25 g. gær
½ l. tykmælk
70 g. solsikkekerner
2½ tsk. salt
1 tsk. mørk sirup
300 g. rugmel
200-250 g. hvedemel

Rør gæren grundigt ud i tykmælken.

Tilsæt salt, sirup og solsikkerner og rør det godt sammen.
Rør rugmelet i.
Tilsæt hvedemelet lidt af gangen og ælt dejen rigtig godt. Den skal være fast, men stadig lidt blød og klistret.
Lad den hæve lunt og tildækket ca. 1 times tid.
Fordel herefter dejen i en bradepande med bagepapir. Sørg for, at den er godt trykket ud i kanterne.
Glat overfladen med en kniv eller palet dyppet i lunkent vand.
Skær 6-8 retangler i dejen.
Lad efterhæve lunt og tildækket ca. 45 min.
Pensel dem med vand og sigt en anelse hvedemel over.
Bages ca. 20 min. ved 200 grader varmluft.
Løft brødene ud af bradepanden og over på en rist, så de kan afkøle helt.

5 kommentarer:

Newyorkerbyheart sagde ...

Uhmm, de ser vel nok gode ud. Jeg ved ikke hvilken udgave af bogen jeg har kigget i, men jeg har slet ikke set alle de lækre opskrifter jeg finder rundt omkring i blogland ;-)

Mange hilsner
Birthe

MissMuffin sagde ...

Birthe, man skal også kigge godt efter for at finde den her:)
Der er kun en lille boks ved en af rugbrødsopskrifterne..
Synes faktisk også tit, at bloggerne for nogle ret flotte resultater der ikke altid ligner billederne i bøgerne:)

Smagssagen sagde ...

Orv, jeg har simpelthen også ledt efter en god madpakke-bolle og de her lyder godt nok lækre! :)
/Smagssagen

MissMuffin sagde ...

Smagssagen, det er de bestemt også:)
Kan også anbefale dem her:

Kernestykker med surdej:
http://frkmuffinsopskrifter.blogspot.com/2011/10/kernestykker-med-surdej.html

og

Madpakkestykker:
http://frkmuffinsopskrifter.blogspot.com/2011/09/madpakkestykker.html

De har samme brede og flade form, som gør dem perfekte til madpakken:)

Smagssagen sagde ...

Ih tak, dem skriver jeg lige bag øret! :)