De er nemme at lave og smager skønt!
Opskriften er fra SpisBedre, nr. 11/2009. Jeg har virkeligt en milliard gamle madblade til at ligge, men engang imellem bliver de li hevet frem til ny inspiration:)
Småkager med pistacie (35-40 stk.)
50 g. usaltede pistacienødder
125 g. smør
1 dl. sukker
3 dl. hvedemel
½ tsk. natron
1½ spsk. lys sirup
1 tsk. revet appelsinskal
Hak nødderne groft i en foodprocessor.
Kør alle ingredienserne til en ensartet dej i foodprocessoren. Sammel den med hænderne og del den i 2. Tril hvert stykke til en pølse på ca. 3 cm i diameter. Pak dem godt ind i husholdningsfilm og læg dem på køl i mindst en time.
Skær pølserne i ca ½ cm. tykke skiver og læg dem på 2 bageplader med bagepapir.
Bag dem ved 200 grader i ca. 6-7 min.
Lad dem køle helt af på en rist inden de kommes i en tætsluttende kagedåse.
Nogen kan vidst li lugten i bageriet:)
5 kommentarer:
ej de lyder gode.. jeg elsker pistacie nødder så dem skal jeg prøve at lave! og nei hvor er din hund nuttet! hvilken race er den?
Vogel, så skal du lave dem her:)Jeg elsker også pistacie- især pistacie-is:)
Emma er såmænd bare en pekingeser. Helt klart en undervurderet race! Nu er Emma 12 år gammel, så hun ser lidt anderledes ud end de fleste pekingesere gør idag- de har noget mere pels og er lidt mindre...
ja jeg må straks ud og finde usaltede pistacie nødder!!! (og nu også pistacie is for det elsker jeg også og har totalt meget lyst til det nu!)
lille Emma er godt nok sød! er helt vildt med den lille flade snude.. den er bare cute :)
Pistacieis er godt!!
Selvom den flade næse er sød, så sku du høre al den larm den kan frembringe i sovende tilstand:)
hahahahaha ja det kunne jeg godt forstille mig!
Send en kommentar