tirsdag den 31. januar 2012
Gourmet-knækbrød
Opskriften er fra "Byens Bedste Brød" af Rikke Gryberg.
Knækbrødene smager dejligt, men har slet ikke den rigtige konsistens. Istedet for at være sprøde og luftige er de nærmere en smule seje. Øv også! Måske de sku ha haft lidt længere tid i ovnen så....
Har du en perfekt opskrift på knækbrød? Der må gerne være godt med kerner i!
Jeg elsker knækbrød, både som morgenmad eller et lille mellemmåltid og med både sødt og salt ovenpå. Det kunne være dejligt at kunne bage dem selv:)
Denne opskrift skulle ha haft en lille drys parmesan, men det undlod jeg, for de skulle også kunne bruges til marmelade og nutella:)
Gourmet-knækbrød (15-20 stk.)
2½ dl. vand
1 spsk. olivenolie
1 tsk. bagepulver
2 tsk. salt
200 g. fuldkornshvedemel
20 g. hørfrø
30 g. solsikkekerner
50 g. græskarkerner
æg til pensling
Rør vand, olivenolie, bagepulver og salt sammen.
Tilsæt mel og kerner og rør til en fast og ensartet dej- tilsæt evt. lidt mere mel.
Pak dejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile i køleskabet i 30 min.
Rul herefter dejen tyndt ud på et meldrysset bord. Skær dejen ud i firkanter eller stik dem ud med et glas.
Kom dem på en bageplade med bagepapir og pensel med æg.
Bag dem 25 min. ved 185 grader.
Lad dem herefter køle af på en bagerist. Opbevares i en kagedåse.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar