torsdag den 5. januar 2012

Risotto med fisk og rødløgs relish


 Her til aften har vi fået en rigtig lækker risotto med fisk, svampe, soltørrede tomater og rødløgs relish. Opskriften er fundet hos Newyorkerbyheart, men med en smule ændringer. Jeg valgte nemlig at erstatte torsken med rødspætte og persille med timian. Til risottoen hører sig en hjemmelavet rødløgschutney, men jeg havde et glas rødløgs relish fra Meyer, som jeg erstattede den med. Det smagte faktisk rigtig godt sammen med fisken! Det er hvertfald ikke sidste gang det skal prøves.
Risottoen er til 4 personer, men jeg lavede kun fisk til 2, så det skal lige fordobles hvis den skal strække til 2. Resterne spiser jeg til min frokost imorgen, dog uden fisk.
Jeg brugte ikke hvidvin, for jeg havde ikke noget på lager, så det blev erstattet med ekstra boullion, hvilket virkede ganske fint.
Jeg har lidt et mål om, at vi skal have fisk en gang om ugen, men det bliver lidt svært, for Kristian er meget kræsen omkring fisk og det er jeg faktisk også lidt selv. Nu giver vi det et forsøg!

Risotto med fisk og rødløgs relish (4 pers.)
250 g. svampe
2½ dl. risottoris
1 rødløg, hakket
2 fed hvidløg, pressede
100 g. soltørrede tomater i olie, skåret i tern
5 dl. hønseboullion
120 g. friskrevet parmesan
1 spsk. frisk timian
olivenolie, salt, peber
2 store rødspættefileter
2 tsk. smør
2 spsk. citronsaft
Rødløgs Relish

Rens svampene og skær dem i skiver. Rist dem i en smule olivenolie i en stor gryde eller pande til de er sprøde og al væden er fordampet. Tag dem op og hold dem varme.
Varm lidt olivenolie op i panden og tilsæt risottorisene. Rør dem godt rundt, så de er dækket af olien. Lad dem stege et par minutter, men pas på de ikke tager farve.
Tilsæt løg, hvidløg og de soltørrede tomater. Lad det svitse med et øjeblik.
Lad risottoen simre over lav varme, mens du spæder op med boullion. Rør godt undervejs.
Imens laves fisken: rul filetterne sammen og læg dem i et ildfast fad. Læg smørklatterne ved og dryp med citronsaft. Krydr dem med lidt salt og peber.
Bag dem i ca. 12-15 min. ved 180 grader.
Når risene er ved at være møre tilsættes svampe og parmesan. Kom låg på og sluk for varmen. lad det stå i 5 min.
Herefter er risottoen klar til at blive spist. Anret den sammen med fisken og lidt rødløgs relish

Ingen kommentarer: