Lige siden jeg spiste brunch på "Ulla Terkelsen London" har jeg tænkt på den lækre vaniljesirup, som jeg fik på min yoghurt. Så nu har jeg lavet en selv, med udgangspunkt i denne opskrift.
Og den smager bestemt lige så godt:)
Det er selvfølgeligt ikke sund spise, men de 1-2 tsk. der kommer på yoghurten om morgenen går nok:) Jeg har de sidste dage spist den på yoghurt naturel sammen med hjemmelavet müesli, granatæble, blåbær og banan. Dertil frikspresset juice af appelsin, gulerod og æble. Skøn morgenmad!
Den vil helt sikkert også passe godt til mange andre formål; oven på pandekager, sammen med kage, i kaffe og te eller på grød.
Vaniljesirup (ca. 1½ dl.)
1 vaniljestang
100 g. sukker
1 dl. vand
Flæk vaniljestangen og skrab vaniljen ud. Mas den sammen med lidt af sukkeret, så det fordeler sig mere jævnt. Hæld vaniljesukkeret, sukker og vand op i en lille kasserolle sammen med den tmme vaniljestang.
Kog det op ind til sukkeret er smeltet og lad det herefter køle af, inden det fyldes på et lille glas.
Koges det for længe bliver det til karamel, men det kan reddes ved at varme det op sammen med lidt mere vand.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar