tirsdag den 10. januar 2012

Winter Salad

 
Aftensmaden var nemlig en Winter Salad fra Jamie Oliver Magazine nr. 25/2012, hvor der skulle bruges en rest kylling. I stedet stegte jeg så et stort kyllingebryst dertil.
Normalt HADER Kristian salat og rodfrugter, men denne var han ret begejstret for pga. appelsinen, granatæblerne og den fede feta. Jeg var noget overrrasket, men det var da positivt:)
Den smagte altså også bare rigtig godt, så det er ikke sidste gang den laves herhjemme! Rodfrugterne mætter rigtig godt, mens appelsinen giver en frisk og lækker smag til salaten. Vi fik en skive af grydebrødet dertil.
Jeg lavede lidt om i mængderne, så den kommer her som jeg fik den lavet.

Winter Salad (2 pers.)
3 gulerødder
1 stor rødbede
1 lille rødløg
1 stort, stegt kyllingebryst(gerne en rest)
50 g. fetaost
½ dl. græskarkerner
½ granatæble
2 håndfulde salat
1 spsk. hakket persille
1 appelsin
2 tsk. honning
olivenolie, salt, peber

Skræl løg, gulerødder og rødbeden.
Skær løget i både, gulerødderne i smalle stave og rødbeden i tern.
Vend dem sammen med lidt olivenolie, salt og peber og fordel på en bageplade med bagepapir.
Bag dem i ca. 25 min. ved 200 grader- de skal være møre, men ikke alt for bløde.
Imens laves dressingen. Halver appelsinen og pres saften fra den ene halvdel.
Bland den med honningen og en smule salt.
Den anden halve appelsin skal bruges til salaten. Skær den i tynde skiver og fjern herefter skrællen.
Skær kyllingen i mundrette bidder og pil kernerne fra granatæblet.
Anret salaten på en fad.
Når rodfrugterne er færdigbagte fordeles de på salaten.
Dryp med dressingen- det er ikke sikkert, at det hele skal bruges.
Fordel herefter kylling, smuldret feta, græskarkerner, granatæble og appelsin oven på.
Drys med persillen.
Serveres med det samme sammen med godt brød:)

2 kommentarer:

Newyorkerbyheart sagde ...

Ej, hvor ser den god ud :-)

Mange hilsner
Birthe

MissMuffin sagde ...

Birthe, den smager rigtig godt:)