Ikke det kønneste billede,
men jeg er sikker på, at opskriften sælger sig selv:) For alle chokolade-elskere
må da elske sån en varm chokobombe med et flydende indre og så samen med iskold
vaniljeis og lækre vaniljesyltede frugter. Mums.
Selvom mine ikke blev helt
så flydende, så blev de ret så lækre. Næste gang skal de nok bar kun have 8 min,
men jeg tror også at min ovn er lidt vild:)
Opskriften har jeg fra
Kristine, hvor rigtig flotte billeder også er at
finde.
Nu var vi
kun 2, så der blev alt for meget vaniljelage til frugten- næste gang laver jeg
kun ½ portion.
Chokoladefondanter (4 stk.)
100 g. mørk
chokolade
100
g. smør
40 g.
sukker
40 g.
hvedemel
100 g.
past. æggeblommer
50 g. past.
æggehvider
lidt
smør til formene
Vaniljesyltet
frugtsalat
3 dl.
vand
5 dl.
sukker
1
vaniljestang
1
bakke jordbær
½
honningmelon
2
kiwi
½
granatæble
Vaniljestangen flækkes og
kornene blandes med lidt af sukkeret.
Kom vanilje, de tomme
vaniljestænger, sukker og vand i en lille gryde og kog det op under
omrøring.
Lad
det koge i ca. 6 min. og lad det køle lidt af.
Skær frugten i mundrette bidder,
tag den tomme vaniljestang op og overhæld frugten med vaniljelagen. Lad det
trække et par timer på køl.
Smelt smør og chokolade sammen i
mikroovnen eller over vandbad.
Lad det køle en smule af og sigt
mel og sukkeret deri.
Vend herefter æggeblommer og
æggehvider i chokolademassen.
Smør 4 små ovnfaste forme- jeg
brugte nogle små ramekiner - og fyld dem 2/3 op med
chokolademassen.
Lige inden servering bages de
8-10 min. ved 200 grader- de kan sagtens laves god tid i
forvejen.
Vend
dem forsigtigt ud af formene og servere med det samme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar