torsdag den 22. marts 2012

Jordbærkage Cupcakes

Hvem elsker ikke en god jordbærkage? Mazarinbund, et tykt lag chokolade, vaniljecreme og friske jordbær. Uhm..
Hos Emily Salomon, som er en af mine favorit-blogs, faldt jeg over denne skønne opskrift på jordbærkage forvandlet til en muffin.
Da jeg ikke har set den lille møgunge i 3 måneder og han elsker jordbærkage, så var der en perfekt anledning til at afprøve opskriften.
Vaniljecremen fik meget ros fordi den ikke var så sød, men jeg ville nok selv foretrække en blanding af flødeskum og vaniljecreme.
Nu er jordbærrene jo ikke i sæson endnu og det kan helt klart smages. Derfor venter jeg med at lave næste portion til, at de søde sommerjordbær er klar. Det er nemlig en rigtig lækker lille kage, som jeg med glæde vil spise igen og igen:)
Nu brugte jeg nogle forme, som ikke var så store. Jeg tror måske, at jeg skulle ha lavet 14 cupcakes, så de ikke blev så høje, men det er en smagssag.

Jordbærkage Cupcakes (12 stk.)
175 g. smør
135 g. sukker
3 æg
200 g. grofrevet marcipan
150 g. mel
1 tsk. bagepulver
½ dl. mælk

Overtræk:
100 g. mørk chokolade
1 bakke jordbær

Vaniljecreme:
1 bæger marscapone
fintrevet skal af 1 usprøjtet citron
1½-2 tsk. vaniljesukker

Pisk smør og sukker cremet og luftigt.
Pisk herefter æggene i et af gangen. Pisk godt imellem hvert.
Tilsæt marcipanen.
Bland mel og bagepulver og pisk det i dejen.
Tilsæt til sidst mælken og pisk til dejen netop er ensartet.
Sæt 12 papirsforme i en muffinplade. Fordel dejen heri.
Bag kagerne i ca. 20 min. ved 200 grader. Lad dem køle helt af på en bagerist.
Når kagerne er kølet helt af smeltes chokoladen i mikroovn eller over vandbad.
Overtræk kagerne med chokoladen og lad dem tørre helt.
Til vaniljecremen piskes marscaponen sammen med vaniljesukker og citronskal.
Sprøjt eller smør vaniljecreme på hver kage og pynt med halve jordbær.

4 kommentarer:

JImmi J sagde ...

Namme nam

Ser godt nok lækre ud :-)

Mvh
Jimmi J.

MissMuffin sagde ...

Det var de bestemt også:)

Louise sagde ...

Jeg har prøvet at lave dem, men selvekagen blev frygtelig tør. nogle fif?

mvh Louise

MissMuffin sagde ...

Louise, det var ærgeligt! Højst sandsynligt har du bagt dem lidt for længe eller så har du måske brugt nogle meget små æg, så dejen ikke blev våd nok?