Hvem elsker ikke en god
jordbærkage? Mazarinbund, et tykt lag chokolade, vaniljecreme og friske jordbær.
Uhm..
Hos
Emily
Salomon, som er en af mine favorit-blogs, faldt jeg over denne
skønne opskrift på jordbærkage forvandlet til en muffin.
Da jeg ikke har set den lille
møgunge i 3 måneder og han elsker jordbærkage, så var der en perfekt anledning
til at afprøve opskriften.
Vaniljecremen fik meget ros
fordi den ikke var så sød, men jeg ville nok selv foretrække en blanding af
flødeskum og vaniljecreme.
Nu er jordbærrene jo ikke i
sæson endnu og det kan helt klart smages. Derfor venter jeg med at lave næste
portion til, at de søde sommerjordbær er klar. Det er nemlig en rigtig lækker
lille kage, som jeg med glæde vil spise igen og igen:)
Nu brugte jeg nogle forme, som
ikke var så store. Jeg tror måske, at jeg skulle ha lavet 14 cupcakes, så de
ikke blev så høje, men det er en smagssag.
Jordbærkage Cupcakes (12
stk.)
175 g.
smør
135 g.
sukker
3
æg
200 g.
grofrevet marcipan
150 g. mel
1 tsk.
bagepulver
½ dl.
mælk
Overtræk:
100 g. mørk
chokolade
1
bakke jordbær
Vaniljecreme:
1 bæger
marscapone
fintrevet skal af 1 usprøjtet
citron
1½-2 tsk.
vaniljesukker
Pisk smør og sukker cremet og
luftigt.
Pisk
herefter æggene i et af gangen. Pisk godt imellem hvert.
Tilsæt
marcipanen.
Bland mel og bagepulver og pisk
det i dejen.
Tilsæt til sidst mælken og pisk
til dejen netop er ensartet.
Sæt 12 papirsforme i en
muffinplade. Fordel dejen heri.
Bag kagerne i ca. 20 min. ved
200 grader. Lad dem køle helt af på en bagerist.
Når kagerne er kølet helt af
smeltes chokoladen i mikroovn eller over vandbad.
Overtræk kagerne med chokoladen
og lad dem tørre helt.
Til vaniljecremen piskes
marscaponen sammen med vaniljesukker og citronskal.
Sprøjt eller smør vaniljecreme
på hver kage og pynt med halve jordbær.
4 kommentarer:
Namme nam
Ser godt nok lækre ud :-)
Mvh
Jimmi J.
Det var de bestemt også:)
Jeg har prøvet at lave dem, men selvekagen blev frygtelig tør. nogle fif?
mvh Louise
Louise, det var ærgeligt! Højst sandsynligt har du bagt dem lidt for længe eller så har du måske brugt nogle meget små æg, så dejen ikke blev våd nok?
Send en kommentar