.... eller bare "Fuldkornsdurrumboller med rug":)
Opskriften er udviklet af Il Fornaio og bragt i "Hendes Verden". Engang
imellem får jeg ugeblade fra familie eller veninder og så skal jeg lige igennem
alle opskrifterne, så denne er et udklip fra skuffen:)
Jeg var flere gange undervejs
lidt skeptisk over denne opskrift, for "surdejen" blev ligesom for tør og
mængden af væde var lidt lille, men trods det endte jeg med en fin, fast og
klistret dej, som endte med nogle gode, solide boller. De er en smule
langsommelige at lave pga. alle hævetiderne!
Jeg er stor fan af Il
Fornaios mel, især deres fuldkornsdurrummel. Så kan du få fat i det får det mine
varmeste anbefalinger- jeg køber det i Føtex eller Kvickly:)
Istedet for rugmel brugte jeg
"Evolo" fuldkornsmel med rug fra Amo.
Fuldkornsdurumboller med rug (7
stk.)
Dag 1-
fordej:
200 g.
rugmel
150 g.
fuldkornshvedemel
150 g.
fuldkornsdurrummel
4 dl. varmt
vand
Dag
2:
200 g.
hvedemel (Tipo 00)
25 g. gær
1 tsk. sukker
1 dl. lunken
vand
15 g. groft
salt
Dagen
før bollerne skal laves blandes alle ingredienserne til en fast og klistret
dej.
Kom den i
en skål smurt med olivenolie og dæk den med husholdningsfilm.
Lad den stå ved stuetemperatur i
min. 12 timer.
Næste dag røres gær og sukker ud
i vandet. Rør det sammen med melet og lad det hæve i 20 min.
Derefter tilsættes fordejen og
salt. Ælt det hele godt sammen i min 10 min- gøres bedst på røremaskine. Den
skal være fast og klistret.
Dæk skålen til med plastfilm og
lad dejen hæve til dobbelt størrelse i ca. 45 min.
Hæld dejen ud på et meldrysset
bord og del den i 6-7 stykker.
Form dem til boller og læg dem
på en bageplade med bagepapir. Drys dem let med mel og lad dem efterhæve i ca.
20 min.
Bag dem
i 20-25 min. ved 220 grader.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar