Ifølge bladet kan disse nemlig spises med god samvittighed både som morgenmad eller mellemmåltid, så det skulle afprøves i madpakken.
Opskriften har 4 forslag til fyld, hvor jeg så valgte den søde af slagsen med tørret frugt. Jeg brugte en pose Bærmix med gojibær, som jeg har købt i Netto. Udover gojibær er der også tørrede tranebær, kirsebær og blåbær i posen. Alle slags tørrede bær og frugter kan bruges. Da der kun var 60 g. i posen blev de sidste 40 g. til mørke chokoladekanpper, så de 190 kcal stemmer måske ikke helt længere:)
De smager ikke af muffins! Slut, prut! Sund kage findes altså ikke:)
Men de smager rigtig godt, som en lys og blød bolle fyldt med gode sager. Så det er bestemt ikke sidste gang, at de bages til madpakken.
Da jeg elsker kærnemælkens syrlighed og saftighed i bagværk valgte jeg at bruge det i stedet for minimælk. Dejen blev dog noget fast, så jeg måtte spæde op med lidt mere mælk, så dejen blev som den skulle.
Jeg bagte dem i papirsforme som på billedet, men det dur altså ikke. Det manglende fedstof i dejen får papiret til at sidde fast, så næste gang bager jeg dem i silikoneforme eller direkte i en smurt muffinplade.
Sunde Muffins med tørrede bær (10 stk.)
200 g. hvedemel
100 g. fuldkornshvedemel
1 spsk. rørsukker
1 spsk. bagepulver
1 tsk. salt
2½-3 dl. mælk (evt. kærnemælk)
1 æg
2 spsk. oliven eller raspolie
100 g. tørrede frugter eller bær
Bland alle de tørre ingredienser i en skål.
Bland herefter mælk, æg og olie og pisk det sammen med de tørre ingredienser.
Pisk til dejen netop er ensartet.
Vend herefter de tørrede bær i dejen.
Fordel dejen i 10 muffinsforme, som er placeret i en muffinplade.
Bag dem ca. 20 min. ved 200 grader.
Lad dem køle helt af på en bagerist.
Andre smagskombinationer kunne være:
- 35 g. groftrevet parmesan og 1 spsk. friskhakket rosmarin (170 kcal.)
- 100 g. dampet, hakket spinat og 1 tsk. reven muskatnød (160 kcal.)
- 75 g. grofthakkede oliven, 50 g. grofthakkede, soltørrede tomater og 1 spsk. friskhakket timian (170 kcal.)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar