Filodej er en lidt besværlig ting at arbejde med, men når man lige har prøvet det nogle gange, så er det til at styrre de papirstynde plader. I forhold til den fede butterdej, så har filodej en fedtprocent på kun 0,2%, så det er et meget sundere alternativ- men jeg elsker altså stadig butterdej:)
Filodej købes på frost, men skal tø op i køleskabet. Arbejd kun med et stykke af gangen og lad de andre stykker ligge under et fugtigt viskestykke. Så tørrer de ikke ud og går i stykkker.
En rigtig samosa skal være foldet som en trekant, men teknikken og tålmodigheden svigtede, så det blev bare til ruller idag:)
Opskriften er fra Sæson for God Smag, som er fyldt med lækre opskrifter. Det her er hvertfald en god måde at spise de grove grøntsager på.
Vi spiste dem sammen med stor portion blandet salat. De sidste par stykkker spiser jeg til frokost idag:)
Samosaer med karrystegte porrer (10-12 stk.)
4 ark filodej
2 porrer
1/4 hvidkål
1 løg
2 fed hvidløg
1 spsk. olie
2 tsk. karry
salt, peber
Urtedip:
2 dl. yoghurt naturel
1 fed. hvidløg
1 lille håndfuld krydderurter
1 tsk. limesaft
salt, peber
Hak løget og pres hvidløget.
Skær porren i tynde ringe. Sørg for, at skylle den godt, så der ikke er jord imellem.
Hak hvidkålet helt fint.
Varm olien op i en stor pande og "brænd" karryen af heri.
Tilsæt løg og hvidløg og svits til de er bløde.
Kom hvidkål og porrer ved og steg til de er ved at være møre, men stadig har lidt bid.
Smag til med salt og peber.
Tag et ark filodej ud på bordet og del det i 4 stykker. Resten af filodejen opbevares under et fugtigt viskestykke, så det ikke tørrer ud.
Fordel ca. 2 spsk. fyld på hvert lille stykke filodej og fold dem til enten trekanter eller ruller.
Læg dem på en bageplade med bagepapir.
Lav resten på samme måde.
Pensel pakkerne med lidt olivenolie og steg dem gylde og sprøde ved 200 grader varmluft i ca. 20 min.
Imens laves urtedressingen; hak krydderurterne og pres hvidløget.
Rør det i yoghurten og smag til med limesaft, salt og peber.
Server de varme samosaer med dressingen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar