søndag den 29. april 2012

CousCous-salat med avocado, ærter og pistacie

Vi bliver aldrig fan af couscous herhjemme- det er simpelthen for tørt og kedeligt. Så hellere perlespelt eller bulgur. Hvad kan jeg bruge resten af pakken med couscous til, hvis jeg ikke gider det i salater?
Resten af denne salat fejler bestemt ikke noget, for den smager sprødt, friskt og af forår:) Til sommer vil den smage perfekt til grillede lækkerier, måske med ribs i stedet for granatæbler.
Opskriften er fra "Forårsfristelser" af Gitte Heidi Rasmussen og Inge Skovdal.
Jeg tilsatte spinat for lidt ekstra grønt og granatæbler fordi jeg havde lidt på lager. Til gengæld undlod jeg ingefær, for jeg H-A-D-E-R ingefær! Så er det sagt!

Dertil fik vi en lille svinemørbrad, svøbt i parmaskinke og stegt på panden. Svinemørbrad stegt på panden til den er en lille bitte smule lyserød inden i smager altså helt vildt godt og bliver ikke tørt, som det oftest sker for mig i ovnen. Uhm..

CousCous-salat med avocado, pistacie og ærter (2 pers.)
2 dl. couscous (eller perlespelt/bulgur)
2 dl. grøntsagsboullion
1 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
1 lille fed hvidløg, presset
2 store håndfulde babyspinat
½ avocado, i tern
100 g. friskbælgede ærter
½ agurk uden kerner, i skiver
½ dl. granatæblekerner
2 spsk. grofthakkede pistacienødder
1 bdt. brøndkarse
salt, peber

Tilbered couscousen i grøntsagsboullionen efter anvisningen på pakken.
Bland olivenolie, citronsaft og olivenolie. Bland det i couscous'en når det er færdigt med at trække.
Fordel spinatbladene på et fad.
Fordel så avocado, agurk, ærter, granatæble og pistacienødder over.
Krydder med salt og peber og drys med brøndkarse.

Ingen kommentarer: