Selvom disse boller blev
ganske gode, så må jeg nok indse, at jeg er blevet alt for afhængig af det
langtidshævede brød med surdej. Det er en helt andet smag og konsistens, som
smager af brød bagt med kærlighed:)
Nogle gange er der bare ikke
lige tid til at vente på sån en dej og så er det godt, at der også findes
alternativer.
Denne opskrift er fra Amos "Den
Store Bagebog 2", men lavet med hvad jeg nu lige havde på lager. I opskriften
stod der, at portionen ville give 20 boller, så jeg valgte at lave halv portion.
Det må ha været 10 meget små boller, for jeg fik altså kun 5 stk. ud af min
portion!
Grove boller med havre (5
stk.)
25 g.
gær
3 dl. lunken
vand
1 dl.
yoghurt naturel
1 spsk. olie
½ spsk. salt
2 tsk. sukker
150 g. havregryn
75 g. Vinjet
fuldkornshvedemel
ca. 200 g.
hvedemel
sesamfrø og rugflager
til drys
Rør
gæren ud i vandet og tilsæt olie, salt og sukker.
Rør havregryn og
fuldkornshvedemel i.
Tilsæt melet lidt af gangen og
ælt til en fast og elastisk dej.
Lad den hvile lunt og tildækket
i 45 min.
Del
dejen i 5 og tril til runde, flade boller.
Læg dem på en bageplade med
bagepapir og lad dem hæve lunt og tildækket i 30 min.
Pensel dem med vand og drys med
sesamfrø og rugflager.
Bag dem ved 200 grader i 12-15
min.
Lad dem
køle helt af på en bagerist.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar