fredag den 6. april 2012

Kærnemælkspandekager med birkes

Birkes i pandekager lyder måske en smule mærkeligt, men det smager rigtig godt og giver en smule knas til de bløde og svampede pandekager.
Kristian syntes også rigtig godt om dem, selvom han var lidt skeptisk over "de små sorte prikker".
Opskriften har jeg fundet hos Line, men jeg tilsatte lidt vaniljesukker og citronskal for lidt ekstra smag. Super lækre og luftige pandekager, som er perfekte til lidt ekstra morgenmads-forkælelse her i påskedagene:)

Kærnemælkspandekager med birkes (15 stk.)
3½ dl. kærnemælk
250 g. hvedemel
2 æg
2 spsk. smeltet smør
2 spsk. sukker
1 tsk. salt
1½ tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. fintrevet skal af en usprøjtet citron
3 spsk. birkes
lidt smør til stegning

Kom alle ingredienserne undtagen birkes i en blender og blend til dejen er netop ensartet.
Hæld dejen over i en skål og rør birkes deri.
Lad dejen trække i ½ time på køl.
Varm en pande op til middel varme og smelt en lille klat smør derpå.
Steg pandekagerne 3-4 stykker af gangen. Du skal bruge ca. ½ dl. dej pr. pandekage.
Vend pandekagerne, når den ubagte overflade begynder at boble en smule.
Spises med det samme.

TIP: De kan steges, afkøles helt og så opvarmes i ovnen lige inden de skal bruges.
Som tilbehør fik vi lækker økologisk marmelade fra Fynbo marmelade, Jordbærsirup fra Krogh Specialitet, honning og friske jordbær.
Jordbærrene smager jo af ingen ting, men jeg kan alligevel ikke lade være med at købe dem:)
Siruppen købte jeg på Foodexpo og som I kan se er jeg ret begejstret for den:)

5 kommentarer:

Det Lyseblå Køkken sagde ...

Det ser rigtig lækkert ud, miss muffin. Tror jeg vil prøve dem her i påsken :-)

Birkes er fantastisk sammen med mange ting. Jeg bruger det tit som det lidt sprøde indslag i en ret. F.eks. ruller jeg små deller eller kylling i dem. Drysser over gratineret kartoffelmos. Uanede muligheder. Og så bruger jeg tit og ofte ristet birkes i min grød. Uh, det er godt.

God påske
Mange hilsner
Maj

Newyorkerbyheart sagde ...

Åh, dem må jeg helt sikkert prøve, de lyder lækre :-)

Mange hilsner
Birthe

MissMuffin sagde ...

Maj,gør lige det:)
Birkes smager nemlig fantastisk, men jeg er slem til ikke at bruge dem, for de sidder altid fast i tænderne bagefter, haha:) Har en opskrift liggende et eller andet sted på laks vendt i birkes, så måske jeg skal kaste mig ud i det... Det var også en god ide til kartoffelmos!

Birthe, de er rigtigt lækre!

Anna Cathrine sagde ...

Lige hvad jeg havde brug for at læse om en lørdag-morgen, for at forkæle min Christian lidt - som også kommenterede på "de små sorte prikker", men spiste dem med stort velbehag. Har skrevet om dem - og linket her til :) Se evt http://ancala.dk/?p=408

MissMuffin sagde ...

Anna Cathrine,mænd er altid så mistroiske:) Men de er bare ritigt lækre, de laves også regelmæssigt herhjemme- både med og uden birkes:)