Birkes i pandekager lyder måske en smule mærkeligt, men det smager rigtig godt
og giver en smule knas til de bløde og svampede pandekager.
Kristian syntes også rigtig godt om dem,
selvom han var lidt skeptisk over "de små sorte prikker".
Opskriften har jeg fundet hos
Line, men jeg
tilsatte lidt vaniljesukker og citronskal for lidt ekstra smag. Super lækre og
luftige pandekager, som er perfekte til lidt ekstra morgenmads-forkælelse her i
påskedagene:)
Kærnemælkspandekager med birkes (15
stk.)
3½ dl.
kærnemælk
250 g.
hvedemel
2
æg
2 spsk.
smeltet smør
2
spsk. sukker
1
tsk. salt
1½
tsk. bagepulver
1 tsk.
vaniljesukker
1
tsk. fintrevet skal af en usprøjtet citron
3 spsk. birkes
lidt smør til
stegning
Kom
alle ingredienserne undtagen birkes i en blender og blend til dejen er netop
ensartet.
Hæld
dejen over i en skål og rør birkes deri.
Lad dejen trække i ½ time på
køl.
Varm en
pande op til middel varme og smelt en lille klat smør derpå.
Steg pandekagerne 3-4 stykker af
gangen. Du skal bruge ca. ½ dl. dej pr. pandekage.
Vend pandekagerne, når den
ubagte overflade begynder at boble en smule.
Spises med det
samme.
TIP:
De kan steges, afkøles helt og så opvarmes i ovnen lige inden de skal
bruges.
Som tilbehør fik vi lækker
økologisk marmelade fra Fynbo marmelade, Jordbærsirup fra Krogh Specialitet, honning og
friske jordbær.
Jordbærrene smager jo af ingen
ting, men jeg kan alligevel ikke lade være med at købe dem:)
Siruppen købte jeg på Foodexpo
og som I kan se er jeg ret begejstret for den:)
5 kommentarer:
Det ser rigtig lækkert ud, miss muffin. Tror jeg vil prøve dem her i påsken :-)
Birkes er fantastisk sammen med mange ting. Jeg bruger det tit som det lidt sprøde indslag i en ret. F.eks. ruller jeg små deller eller kylling i dem. Drysser over gratineret kartoffelmos. Uanede muligheder. Og så bruger jeg tit og ofte ristet birkes i min grød. Uh, det er godt.
God påske
Mange hilsner
Maj
Åh, dem må jeg helt sikkert prøve, de lyder lækre :-)
Mange hilsner
Birthe
Maj,gør lige det:)
Birkes smager nemlig fantastisk, men jeg er slem til ikke at bruge dem, for de sidder altid fast i tænderne bagefter, haha:) Har en opskrift liggende et eller andet sted på laks vendt i birkes, så måske jeg skal kaste mig ud i det... Det var også en god ide til kartoffelmos!
Birthe, de er rigtigt lækre!
Lige hvad jeg havde brug for at læse om en lørdag-morgen, for at forkæle min Christian lidt - som også kommenterede på "de små sorte prikker", men spiste dem med stort velbehag. Har skrevet om dem - og linket her til :) Se evt http://ancala.dk/?p=408
Anna Cathrine,mænd er altid så mistroiske:) Men de er bare ritigt lækre, de laves også regelmæssigt herhjemme- både med og uden birkes:)
Send en kommentar