torsdag den 26. april 2012

Macarons med chokolade



Jeg har længe haft lyst til at bage de små, franske macarons. Der er bare så mange historier om hvor svært det er at få et ordenligt resulatat, så jeg har tøvet lidt. Nu skulle det være, for jeg havde lovet de søde piger fra min nye gruppe kage.
Og de blev heldigvis ganske fine! De fik "fødder" som de skulle og overfladen blev også nogenlunde glat. Smagen var perfekt; sprød og lidt sej makron med en kraftig chokoladecreme imellem. Uhm.....
Jeg fulgte opskriften hos Anne au Chocolat, men lavede halv portion.
Min tylle var nok lige lidt for lille, så jeg skal lige have fat i en der er lidt større. Så tror jeg at det kan lykkes mig at få overfladen helt glat og pæn, for den var der næsten. Nå ja, og så skal jeg da vidst lige øve mig i at sprøjte cirkler, haha:)

Macarons med chokolade (ca. 16 stk.)
40 g. æggehvider, stuetempererede
100 g. flormelis
10 g. sukker
50 g. mandelmel
8 g. kakao

Chokoladecreme:
70 g. fløde
70 g. mørk chokolade
2 spsk. citronsaft
Bland flormelis, mandelmel og kakao. Si blandingen sammen i en skål.
Pisk hviderne indtil de er næsten helt stive, tilsæt sukker og pisk videre til de er helt stive.
Fold mandelblandingen i hviderne lidt ad gangen, indtil blandingen er ensartet.
Hæld blandingen i sprøjtepose med en 11 mm. glat tylle og sprøjt ud til små runde cirkler på en bageplade med bagepapir.
Lad de ubagte macarons tørre i 10-15 minutter inden de bages.
Bag dem ved 160 grader i 12-15 minutter.
Lad dem hvile i et par minutter inden de fjernes fra bagepapiret og afkøles helt på en rist.

Kog fløden op og hæld den over chokoladen.
Tilsæt citronsaften og rør til chokoladen er helt smeltet.
Lad det køle helt af og pisk det let og luftigt.
Læg makronerne sammen om en lille smule chokoladecreme.
Kan opbevares på køl i 2-3 dage.
Jeg skulle jo ha afprøvet det nye mandelmel fra Dr. Oetker.
Umiddelbart synes jeg at 50 g. er en lidt for lille mængde i forhold til de fleste opskrifter. Nu lavede jeg en halv portion og det kan man selvfølgeligt bare gøre.
Jeg ved godt, at bliver posen dobbelt så stor, så bliver den også dobbelt så dyr, hvilket måske vil få mange til at gå udenom produktet. Jeg synes bare posen er for lille!
Melet er rigtig fint, let fugtigt og meget fintmalet, så det er nemt at sigte sammen med de øvrige ingredienser.

1 kommentar:

Unknown sagde ...
Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.