Da Camilla den anden dag lavede mandelsmør
bestemte jeg mig hurtigt for, at dette måtte prøves.
Jeg havde dog ikke noget
ahornsirup, så jeg brugte canesirup. Måske var det også derfor, at jeg ikke
rigtig kunne få det til at blive til smør. Jeg tilsatte så en smule vand og det
var hvad der skulle til for at jeg fik lækker og cremet mandelsmør. Den er noget
mørkere end Camillas, men det må være siruppen:)
Det smager super godt på brød,
men er faktisk allerbedst sammen med frugt- især æbler.
Mandelsmør med
kanel300 g.
mandler
80 ml.
sirup
1 tsk.
kanel
1 nip
salt
evt. ½ dl.
lunken vand
Bland mandlerne med siruppen og
bred dem ud i et lag på en bageplade med bagepapir.
Rist dem i ovnen ved 160 grader
i 15-20 min og vend dem jævnligt.
Bag dem så længe som muligt, men
uden at de bliver brændte.
Tag dem ud af ovnen og lad dem køle lidt af- de må
endeligt ikke være for varme når de blendes.
Kom de let afkølede mandler i en
foodprocessor og kør dem indtil de er cremede. Stop maskinen med et par
minutters mellemrum og skrab mandlerne ned fra kanten. Det tager 10-20 minutter
at få en helt cremet smør. Hvis nødderne ikke samler sig til smør, så tilsæt
evt. en smule vand.
Smag til sidst til med kanel og en nip salt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar