Pasta Puttanesca betyder
noget i nærheden af "Luder-Pasta". Og lige så mange letlevende damer der findes,
lige så mange versioner af denne opskrift ser der også ud til at være.:) Med
tun, uden tun. Med kapers, uden kapers. Grønne oliven, sorte oliven. Det eneste,
som der er enighed om, at at retten skal indeholde pasta, tomater, oliven,
kapers og ansjoser.
Jeg valgte at lave en
kombination af The Pioneer
Woman's uden kapers og Jamie Olivers med tun, for det passer bedst med vores
smagsløg:) Ansjoser har jeg dog ikke kunne opdrive nogen steder, heller ikke i
Salling, så dem sprang jeg over.
Alligevel fik vi en rigtig
velsmagende pastaret ud af det, som vi helt sikkert skal have igen en anden
gang:) Selvom jeg ikke er den store oliven-spiser, så smagte de skønt i denne
ret! Nu mosede jeg dem også godt, så jeg ikke skulle tygge i alt for store
stykker:)
Pasta Puttanesca (2
pers.)
½
rødløg
2 fed
hvidløg
1 dl.
grønne oliven uden sten
250 g.
cherrytomater
1
dl. hønseboullion
12 friske
basilikumblade
1
tunsteak
rigeligt med friskhøvlet
parmesan
spaghetti til 2
personer
salt,
peber
Kog
pastaen efter anvisningen på pakken.
Steg tunsteaken på en varm
grillpande. Krydder den med salt og peber.
Skær rødløget i tynde skiver og
cherrytomaterne i halve.
Mos oliven og hvidløg sammen i
en morter til en tyk "pasta".
Steg rødløget i en smule
olivenolie til det er blød og let karameliseret.
Tilsæt cherrytomaterne og svits
et par min.
Kom
boullionen ved og lad det koge lidt ind. Rør olivenpastaen i og lad det simre,
til saucen er kogt godt ind. Smag til med salt og peber.
Vend den friskkogte pasta deri
og lad det varme igennem et par min, så pastaen suger saucen.
Bland basilikum og høvlet
parmesan deri.
Serveres med tunsteaken smuldret
over og lidt ekstra parmesan.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar