Camilla forærede mig et
lille hæfte / lille bog, som er fuld af dejlige, økologiske brød.
Dette er egentligt bare en foccacia, som man skærer ud og flækker til en sandwich. Det blev ikke sååå pænt, men det går nok og ses ikke, når firkanterne er skåret ud.
Det smager hvertfald skønt. Mon ikke, at jeg har en opskrift på foccacia med surdej et eller andet sted, som kan afprøves til et ligende og langtidshævet forsøg:) Det er hvertfald en lækker måde at få brød til madpakken på:)
Jeg lavede halv portion og erstattede lidt af hvedemelet med fuldkornsmel, så der er lidt groft til maven.
Madpakkebrød i bradepande (6 sandwichbrød)
4 ½ dl. lunken vand
12,5 g. gær
12,5 g. groft salt
100 g. fuldkornshvedemel
400 g. hvedemel
Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt og de to slags mel.
Dejen skal røres på maskine i ca. 5 min, til den er tyk og ret klistret.
Smør en bradepande eller beklæd den med bagepapir.
Fordel dejen heri og glat den ud med bagsiden af en våd ske.
Lad den hæve lunt og tildækket i min. 2 timer.
Bag den i 25 min. ved 200 grader.
Løft brødet ud af formen og lad det køle helt af på en bagerist.
Skær brødet ud i 6 firkanter og flæk til sandwich.
Dette er egentligt bare en foccacia, som man skærer ud og flækker til en sandwich. Det blev ikke sååå pænt, men det går nok og ses ikke, når firkanterne er skåret ud.
Det smager hvertfald skønt. Mon ikke, at jeg har en opskrift på foccacia med surdej et eller andet sted, som kan afprøves til et ligende og langtidshævet forsøg:) Det er hvertfald en lækker måde at få brød til madpakken på:)
Jeg lavede halv portion og erstattede lidt af hvedemelet med fuldkornsmel, så der er lidt groft til maven.
Madpakkebrød i bradepande (6 sandwichbrød)
4 ½ dl. lunken vand
12,5 g. gær
12,5 g. groft salt
100 g. fuldkornshvedemel
400 g. hvedemel
Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt og de to slags mel.
Dejen skal røres på maskine i ca. 5 min, til den er tyk og ret klistret.
Smør en bradepande eller beklæd den med bagepapir.
Fordel dejen heri og glat den ud med bagsiden af en våd ske.
Lad den hæve lunt og tildækket i min. 2 timer.
Bag den i 25 min. ved 200 grader.
Løft brødet ud af formen og lad det køle helt af på en bagerist.
Skær brødet ud i 6 firkanter og flæk til sandwich.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar