torsdag den 17. maj 2012

Salat med kylling, avocado og sesam

Denne opskrift er inspireret af "Mexican Food Made Simple" af Thomasina Meirs.
Kombinationen af sprød kylling, fed avocado, læskende sød vandmelon og sprøde sesamfrø er bare helt perfekt. Jeg brugte noget inderfilet, men en rest stegt kylling kan også fint bruges.
Når jeg laver salat til aftensmad er der et par ting, jeg altid sørger for skal være med; fiber og protein. Ellers mætter det ikke nok. Så sørg for at der er kød/bønner, grove grøntsager og gerne frø/nødder/kerner deri, hvis det skal udgøre et helt måltid. Et tip er, at erstatte salat med spinat, for der er lidt flere fibre i end i de lette babyleaves.
Dressingen med sesamolie smager virkeligt godt og bliver helt sikkert en klassiker herhjemme. Portionen er lidt stor, men den kan holde en uges tid på køl.

Salat med kylling, avocado og sesam (2 pers.)
250 g. kyllingefilet
1 tyk skive vandmelon
1 moden avocado
2 håndfulde babyspinat
1 potte brøndkarse
2 forårsløg
20 g. sesamfrø
30 g. mandler

Sesame and balsamic dressing:
1 tsk. rørsukker
1 tsk. dijonsennep
saft af ½ lime
1 spsk. balsamico
1 spsk. sesamolie
6 spsk. olivenolie
salt, peber

Steg kyllingen i lidt olivenolie til den er sprød og gennemstegt. Krydder med salt og peber.
Skær den ud i mundrette bidder.
Rist mandlerne på en varm og tør pande til de er godt ristede.
Lad dem køle af og hak dem groft.
Kom sesamfrøene på den varme pande og dæk evt. med et låg, da de popper!
Tag dem af panden når de har fået lidt farve.
Skær vandmelonen i tern, avocadoen i tynde skiver og forårsløgene i tynde ringe.
Bland alle ingredienserne til dressingen rigtig godt.
Fordel spinaten på et fad og anret kylling, avocado, vandmelon, forårsløg og brøndkarse. Drys med hakkede mandler og sesamfrø.
Dryp dressingen over og server med det samme- evt. sammen med et stykke godt brød.

Ingen kommentarer: