Disse små madbrød bagte
jeg, da vi spiste hos Line i torsdags.
De er ret så nemme at lave, men
de blev ikke så pæne, for jeg havde en lille smule travlt:) Dej lavet med tørgær
bliver altså også altid sån lidt anderledes... tørt... eller, jeg ved faktisk
ikke hvordan jeg skal beskrive det, andet end det er anderledes at arbejde med.
Resultatet fejler ingen ting, dejen opfører sig bare lidt
anderledes.
Opskriften var med tørret
basilikum, men jeg har 2 store planter i min vindueskarm, så jeg valgte at bruge
den friske. Er du vild med basilikum kan brødene sagtens bære lidt
mere.
Jeg har
fundet opskriften hos
Thyme.
Nu vidste jeg, at bollerne
skulle bruges til en suppe med ost, så jeg undlod at pensle bollerne med æg og
drysse med parmesan. Det ville nu ellers helt sikkert smage
godt!
Tomato Basil Rolls (15-16
stk.)
2 spsk.
tørgær
2½ dl.
lunken vand
170
g. tomatpure
2
spsk. olivenolie
50 g. smeltet
smør
1 håndfuld
frisk basilikum, hakket
1 tsk. salt
1 spsk. sukker
ca. 800 g.
hvedemel
Rør
tørgæren ud i vandet og tilsæt de øvrige ingredienser, undtagen
melet.
Tilsæt
melet lidt af gangen og ælt dejen rigtig godt, gerne på maskine. Den skal være
fast og elastisk.
Lad dejen hæve lunt og tildækket
i ca. ½ time, til den er hævet til det dobbelte.
Kom dejen ud på et meldrysset
bord og del den i 15-16 stykker.
Form dem til boller og læg dem
på en bageplade med bagepapir.
Lad dem hæve lunt og tildækket
mens ovnen varmer op.
Bag dem i ca. 10 min. ved 210
grader.
Lad dem
afkøle på en rist.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar