tirsdag den 26. juni 2012

Jordbær- og rabarbertrifli med makroner og vaniljeflødecreme

Efter den lækre kalvesteg til Sankt Hans skulle der en lille dessert til.
Valget faldte på denne sommerlige trifli fra Magasinet Mad! nr. 5/2012.
Super nem at lave og ret så lækker. Selv Kristian var meget begejstret selvom han ikke er så vild med andre desserter end is.
Makronerne køber jeg selvfølgeligt i Sallings Bageriudsalg, for de bager dem selv. De smager virkeligt fantastisk og jeg kan sagtens spise dem som slik:)
Både rabarberkompot, vaniljecreme og rensning af jordbær kan gøres i god tid, så det er oplagt til gæster;)
Skynd dig at få den lavet, for det er en perfekt måde at få brugt sæsonens lækre jordbær og rabarber på:)
Jordbær- og rabarbertrifli (4-6 pers.)
400 g. rabarber
100-150 g. rørsukker
300 g. friske jordbær
100 g makroner

Vaniljecreme:
½ vaniljestang
3 dl. piskefløde
2 spsk. flormelis

Rens rabarberstilkene og skær dem i små tern.
Bland rabarber og sukker i et lille ildfast fad og bag det ved 125 grader i ca. 20 min, til rabarberne er møre. Mos det godt sammen til en ensartet kompot.
Skrab kornene ud af vaniljestangen og mos det sammen med flormelis.
Pisk det sammen med fløden til en blød og let skum.
Rens jordbærrene og skær dem i små tern.
Ved servering knuses makronerne og fordel halvdelen i 4 små serveringsskåle eller glas. Top med et lag rabaerberkompot, et lag jordbærstykker og et lag vaniljecreme. Gentag med endnu et lag- hvis der er plads:)
Pynr med lidt knuste makroner og lidt jordbær.

6 kommentarer:

Citronen sagde ...

Det ser skønt ud ;) KH

MissMuffin sagde ...

Citronen, det smagte også skønt:)

Anne Sofie Bagger Tranberg sagde ...

Tror du, man kan skifte rabarbererne ud med jordbær/hindbær/andet? Jeg er pt. i Sydamerika, og jeg kan ikke find rabarber :)

MissMuffin sagde ...

Anne Sofie, det kan man sagtens, det er bare at slå dig løs med hvad du nu kan finde :)

Anonym sagde ...

Total yndlingsdessert, som er super nem at lave :) Har lavet den til 18 gæster og alle var begejstrede, tak for opskriften!

MissMuffin sagde ...

Anonym, det er jeg glad for at høre- Kristian elsker den også, så måske jeg skal lave den engang i næste uge :)