Engang kunne jeg simpelthen ikke spise broccoli, men jeg er blevet ret vild med broccolisalat, så der er håb forude:) Denne her med ris er super lækker og meget mættende. De fleste broccolisalater er med lidt sprødstegt bacon og det ville nu også klæde den her hvis nu var:) Den smager dog også rigtigt godt som den er, fx. sammen med en hakkebøf som vi fik:)
Jeg brugte røde fuldkornsris, men har du ikke dem på lager kan du sagtens bruge brune ris. Couscous eller quinoa ville sikkert også smage skønt deri, så brug bare hvad du har på lager.
Opskriften er fra bladet Sæson for God Smag, som fåes gratis i nogle supermarkeder. Der skulle være salat til 4 personer, men jeg vil nok nærmere mene, at det er til 3 personer. Vi har hvertfald kun en lille portion tilbage.
Broccolisalat med ris (2-3 pers.)
1 broccoli
100 g. fuldkornsris
4 tomater
4 forårsløg
1 dl. creme fraiche
1 spsk. mayonaise
1 spsk. sennep
1 håndfuld friske krydderurter, fx. persille og purløg
Kog risene efter anvisningen på pakken, hæld vandet fra og lad dem køle helt af. Du skal bruge 150 g. kogte ris til salaten.
Del broccoliet i små buketter og kog det 3 min.
Hæld vandet fra og kom dem straks i koldt vand til de er helt kolde.
Skær tomaterne i både og forårsløgene i tynde ringe.
Bland creme fraiche, mayonaise og sennep.
Hak krydderurterne og kom dem i dressingen. Smag til med salt og peber.
Vend risene i.
Vend herefter forårsløg, tomater og broccoli i. Server med det samme:)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar