tirsdag den 17. juli 2012

Grillet fersken med mascarponeskum

Ferskner er en af mine ynglingsfrugter, men denne dessert imponerede ikke.
Det var ligesom, at kardemommen blev alt for dominerende og mascarponeskummen var for flad og fed i smagen til at give nok modspil. En klat vaniljeis havde sikkert været meget bedre!
Opskriften er fra et lille hæfte med sommerdesserter, som fulgte med Femina sidste uge.
Vi fik den, da vi var i sommerhus med Lotte og Carsten i weekenden..

Grillet fersken med mascarponeskum (4 pers)
4 ferskner
1 bakke hindbær
4 hele kardemommekapsler
½ dl. vindruekerneolie

Mascarponeskum:
125 g. mascarpone
1½ dl. piskefløde
2 spsk. flormelis
1 spsk. fintrevet citronskal

Flæk kardemommekapslerne, skrab frøene ud og knus dem godt. Rør det ud i olien.
Pisk fløden til skum.
Rør mascarponen med flormelis. Vend den forsigtigt i flødeskummet sammen med citronskallen.
Lige inden servering deles fersknerne i halve og stenen fjernes.
Pensel fersknerne med kardemomme-olien og gril dem et minut på hver side- enten på grillen eller en meget varm grillpande.
Server fersknerne lune med en klat mascarponeskum og friske hindbær.

Ingen kommentarer: