Inden vi tog i sommerhus rørte jeg en dej sammen, så den var klar til næste morgen. Det er altså bare hyggeligt med lunt morgenbrød:) De her boller blev saftige, grove og sprøde.
Koldhævede boller er helt klart min favorit, for de er super nemme at lave og får altid den helt perfekte krumme og sprøde skorpe. Surdej gør det kun endnu bedre:)
Urtekram har fuldkornsemmer og speltmel i deres sortiment. Melet giver bollerne godt med fibre og et let nøddeagtig smag. Har du ikke det, så brug speltmel eller ren emmermel.
4-kornsboller med emmer og spelt (ca. 12 stk.)
15 g. gær
6 dl. koldt vand
1 dl. hvedesurdej
1 spsk. groft salt
1 spsk. honning
1 dl. græskarkerner
1 dl. hørfrø
1 dl. sesamfrø
½ dl. birkes
250 g. fuldkornsemmer og speltmel
ca. 350-400 g. hvedemel
Rør gæren ud i vandet og tilsæt så surdej, salt, honning, alle kernerne og fuldkornsemmer- og speltmelet.
Tilsæt hvedemelt lidt af gangen og ælt til dejen er elastisk og ret klistret- dette gøres nemmest på maskine. Dejen skal være rimeligt våd.
Kom den i en skål smurt med lidt olie, dæk den til og lad den hæve i køleskabet natten over.
Næste dag sættes bollerne på en bageplade med bagepapir. Brug evt. en stor ske dyppet i vand.
Lad bollerne hæve mens ovnen varmer op til 210 grader varmluft.
Bag bollerne i ca. 10-12 min. De skal være sprøde og lyde hule, når du banker på dem.
Lad dem køle lidt af på en bagerist inden du spiser dem.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar