Efterår er lig med masser af svampe og friske rodfrugter. Ifølge madplanen skulle i egentligt hve haft noget andet, men da jeg på torvet lørdag kunne få en masse forskellige slags svampe ændrede jeg planer. Jeg købte kantareller og så to andre slags, som jeg ikke aner hvad var, haha..
Uanset hvad, så smagte det super godt. Nu er Kristian ikke så vild med rodfrugter, så jeg blandende godt med kartofler i for hans skyld.
Opskriften er fra Bolig Plus nr. 21/2012.
Vi fik bare en hakkebøf til. Sammen med en god steg og en sprød salat vil det være en lækker middag til gæster.
Rodfrugter og svampe i fad (2 pers.)
3 store kartofler
1 gulerod
1 sweet potato
1 rødbede
125 g. svampe
½ spsk. Rodfrugtkrydderi fra Urtekram
1 tsk. citronskal
1½ dl. piskefløde
1 dl. friskrevet parmesan eller anden fast ost.
smør
salt, peber
Skræl og skær kartofler og rudfrugter i tynde både.
Vend dem med rodfrugtkryderi og citronskal. Kom dem i et ovnfast fad.
Rens svampene og skær dem i mindre stykker.
Steg dem i en smule smør til væsken er fordampet. Krydder med salt og peber.
Vend dem sammen med rodfrugterne.
Hæld fløde over og drys med osten.
Bag fadet ved 225 grader i 30-35 min. Server med det samme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar