fredag den 26. oktober 2012

Korn-Taboulleh med rødbede, granatæble og mynte

Endnu en et hit fra "Suverænde Salater året rundt"- jeg er virkeligt begejstret for den bog:)
Vi fik den sammen med en anden salat fra bogen og en helstegt kylling. Rigtig lækkert, men lidt for sundt efter Kristians mening:)
I bogen bruger de meget granatæblesirup, men det har jeg ikke fundet nogen steder. Til gengæld har jeg fundet en balsamico med granatæble og den er rigtig skøn.

Korn-Taboulleh med rødbede, granatæble og mynte (2 pers.)
1½ dl. perlespelt
2 store rødbeder
25 g. pinjekerner
½ dl. friske, hakkede krydderurte- fx. mynte, persille eller dild.
kerner fra ½ granatæble
olivenolie, salt, peber

Dressing:
½ fed hvidløg, pressset
1 spsk. olivenolie
½ spsk. granatæblebalsamico
salt, peber

Skræl rødbederne og skær dem i små tern. Vend dem i en smule olivenolie, groft salt og lidt peber.
Bag dem i ca. 20-25 min. ved 200 grader, så de stadig har en smule bid.
Skyl perlespelten godt og kog den efter anvisningen på pakken.
Rist pinjekernerne gyldne på en tør, varm pande.
Rør alle ingredienserne til dressingen sammen.
Vend perlespelt, de bagte rødbeder, pinjekerner, halvdelen af krydderurterne og halvedelen af granatæblekernerne sammen.
Anret salaten på et fad eller i en skål. Drys med resten af krydderurterne og granatæblekernerne.

Ingen kommentarer: